Гениални изобретения, измислени от млади мозъци 6

27.08.2014, 12:04

Браво!

   
 
Гениални изобретения, измислени от млади мозъци

Науката е сфера, от която сме твърде далече. Често съжаляваме, че нямаме сериозни научни познания, но пък усърдно търсим постижения, за които да ви разказваме. Онези, на които най-много се възхищаваме обаче, са изобретенията, дело на съвсем млади хора, някои от тях дори деца. Като например следните:

Революционна идея за защита от наводнения

Пейтън Робъртсън е на 11 години от Флорида. Той е измислил иновативен начин за защита от наводнения - често срещано природно бедствие в САЩ.

Нов начин за лечение на грипа

Ерик Чен е 17-годишен младеж от Сан Диего. Той представя нов метод за лечение на грипа. Неговото изследване му печели множество награди, сред които отличия на научни конференции, организирани от Google, Siemens, Intel и др.

Биопластмаса от бананови кори

16-годишната Елиф Бълджън от Турция работи две години, в които развива проекта си. Тя се фокусира върху създаването на биопластмаса от органични материали и по-точно - бананови кори. През 2013 г. Елиф печели наградата "Scientific American".

Специализирана ръкавица за редуциране на тремори

Четирима гимназисти от академията "Columbus" в Охайо работят над проекта за специална ръкавица, предназначена за ръце с тремор. Наричат изобретението си "TremorX". Чрез него треперенето се намалява с цели 65%.

Уред за хора с нарушен слух, чрез който да усещат музиката

Джона Кон, 14-годишен, измисля уреда "Good Vibrations". Той позволява на глухи хора да "чуват" звуците и музиката посредством вибрации. Проектът му печели голямата награда на Google Science Fair през 2012 г.

Очила от бъдещето

Четирима ученици от Marlboro Middle School в Ню Джърси създават интерактивни, самонастройващи се очила, които подобряват човешкото зрение. През тази година печелят награда на Exploravision.

Източник: Mashable

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ