Black Alligator или 1600 конски сили в един крокодил

22.12.2016, 11:15

Поредният абсолютно откачен проект на латвийците от Dartz

   
 
Black Alligator или 1600 конски сили в един крокодил

Чудовищният SUV с бруталното название Black Alligator ще бъде изграден на базата на Mercedes-AMG GLS 63 с 5,5-литров 8-цилиндров двигател с две турбини, чиято мощност е 585 конски сили. От Dartz искат да снабдят този мотор с електронен блок с нови настройки на управлението на работата му, модернизирана изпускателна система и нови турбини.

Самото чудовище ще се предлага  с четири варианта на мощност: 760, 850, 1100 и 1600 конски сили. Каросерията на Black Alligator ще е изградена от кевлар, а бронираната му версия ще се сдобие с титанови панели с покритие от кевлар.

Става още по-брутално – самото име идва от дизайна на интериора, за който са нужни 18 кожи на алигатори от река Мисисипи и кожата на един скат. Всички животинки ще бъдат осигурени от американски ловец, който се споменава само като Хенри. Новият автомобил ще се отличава и с по-особен волан – част от елементите и копчетата по него ще са от злато и платина, а фирменото лого ще бъде изпълнено от 292 диаманта и два рубина.

Всъщност проектът Black Alligator е логическо продължение на друг ненормален техен автомобил – Black Shark. А цената на това безумие ще зависи ot желанията на бъдещите клиенти, решили да притежават един по-особен и уникален автомобил.

1826764

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ