Палави маймунки създадоха нова хибридна популация от примати

03.05.2018, 11:00

Всяка прилика с български политик не е случайна!

   
 
Палави маймунки създадоха нова хибридна популация от примати

Науката е готина! След дълго ровене из 230 ДНК семпли, взети от изпражненията на Червеноопашатите маймуни и на Сините гвенони, учени откриха, че тези два вида не са единствените гвенони, живеещи в национален парк "Гомбе". Оказало се, че иначе доста придирчивите маймунки обичали да палуват помежду си от години, което накарало еволюцията да създаде нова хибридна популация.

В крайна сметка мазалото било голямо: сини го правили със сини, червени с червени, червени със сини и хибриди с всички останали.

Ситуацията всъщност прилича изумително много на българския парламент, където по телевизията сегрегацията между "червени" и "сини" изглежда очевидна, но зад камерите всички плажуват заедно в Евксиноград.

"Но ние просто не виждаме никакви негативни последици от тези два много различни вида, които се съвкупляват постоянно и произвеждат редовно потомства. Ако разликите в характеристиките на лицата им са толкова важни и показват, че чифтосването помежду им е забранено, тогава защо се случва това и защо продължавам да намирам хибридни бебета?", се пита д-р Кейт Детуилър от FAU.

Е, Кейт, ако научиш, публикувай, моля те, резултатите, за да разберем и поведението на родните ни прима... ъъъ, политици. Благодарим предварително! 

2055284

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ