Нелепи извинения пред шефа, които са самата истина

25.04.2015, 11:00

Сладки обезглавени котенца

   
 
Нелепи извинения пред шефа, които са самата истина

Съветваме всеки шеф да подхожда сериозно към абсурдните извинения на служителите си, защото често се оказва, че най-странните оправдания се оказват истина. Представяме ви втора част на историите на 10 мениджъри, хвърлени в тъча от своите подчинени.

Убийство

Един от служителите ми се обади, за да ми каже, че няма да дойде на работа, защото доведеният му баща току-що бил убит от мъжа на любовницата си, който после убил и нея, а след това се самоубил. Естествено не му повярвах, докато на другия ден не видях новината на първа страница във всички вестници.

Униформа

Веднъж едно от момчетата ми се обади, че няма да дойде на работа, защото баща му не му е изпрал униформата. На другия ден дойде с извинителна бележка от баща си. Уволних го.

Първа среща

Имах един служител, който беше голям пич, винаги точен в работата си, никога не закъсняваше. Не му вървеше обаче с момичетата. Те го приемаха като приятел, а не като обект на други желания. Веднъж ми се обади много развълнуван. Каза, че е заговорил момиче в кафенето и ме попита дали може някой да покрие смяната му. Първоначално се засмях, после осъзнах, че беше сериозен. Разбира се, оставих го да се забавлява, а връзката му с девойката се оказа успешна дълго след това.

Ака ми се

Едно от хлапетата, които работеха при мен ми се обади да ми каже, че няма да дойде на работа, докато не се изака. Проблемът беше, че му се ходи, а не може. Казах му или да идва веднага на работа или да отиде в болницата, за да си вземе болничен. Когато отива при лекаря, се установява, че спешно трябва да му извадят апандисита. Май му спасих живота.

Отвлечен

Чаках колегата ми, за да се сменим, когато той ми се обади и каза, че са го отвлекли чужденци. Обясни ми, че някакви имигранти се криели в камиона му и когато ги открил, решили да го отвлекат. Обадих се на полицията, които чрез GPS-а на телефона му го откриха.

Кучешки лайна

Една колежка ми се обади и каза, че не може да дойде на работа, защото кучетата ѝ си ядяли взаимно изпражненията, а тя трябвало цял ден да ги ръси с черен пипер, за да започне да им люти и да спрат.

Хелоуин

Веднъж ми се случи следното: Служител ми се обади, за да ми съобщи, че не може да дойде на работа на Хелоуин, защото трябва да придружи 20-годишната си сестра за "лакомство или номер". Стори ми се абсурдно, но после разбрах, че момичето има психическо разстройство, а родителите ѝ отказват да обикалят чуждите домове с нея.

Изумително глупав

Веднъж колегата ми се обади, че няма да може да дойде на работа, защото си е залепил окото. Засърбяло го, докато ръцете му били в лепило. Беше добър човек, но не и много умен.

Малки, сладки котенца

След като закъсня за работа, една от служителките ми каза, че причината е в полицаите, които цяла сутрин били в апартамента ѝ, заради шестте обезглавени котки, които намерила във всекидневната си.

Обезтестисен

Имах един служител, който ми се обади, за да ми каже, че няма да дойде на работа, защото е претърпял спешна операция по отстраняване на единия тестис. Стори ми се странно и той предложи да ми изпрати снимки като доказателство. Въпреки че му казах, че няма нужда, той го направи. Помня го.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ