Мъж задържа кихавицата си и се взриви!

18.01.2018, 15:45

Ужасяваща история за това, колко е важно винаги да кихаш нормално

   
 
Мъж задържа кихавицата си и се взриви!

Случи се страшното! Един мъж е толкова добре възпитан и толкова се вълнува от здравето на околните, че му излезе през ушите. Е, не точно през ушите. Давай сега ще ти разкажем.

Както пише изданието BMJ Case Reports, безпрецедентен случай обогати практиката на британските лекари. В болницата попада 34-годишен мъж с оплакване, че не изведнъж спрял да може да преглъща и гласът му се променил. Всичко това се случва след като човечеца... кихнал.

При това не кихнал като юнак, ами задържал кихавицата. При това като запушил носа си с пръсти, явно така го учила майка му.

Рентгеновите снимки показват, че белите дробове не са засегнати, но в меките шийни тъкани има прекомерно натрупване на въздух пред трахеята. Компютърната томография потвърждава: пациентът е имал огромен емфизем в областта на врата и гръдния кош и перфорация на фаринкса. Последната диагноза е зловеща: спонтанно разкъсване на хранопровода, известно също като синдром на Бъркхай. (Нали, прощавай ни, не сме лекари, опитваме се да ти го обясним, както го разбираме).

2023733

2023735

Страхувайки се от усложнения, мъжът е оставен за няколко седмици в болницата. Хранен е с тръбичка, антибиотици и всякакви други гадории. След това няколко месеца е под сериозно наблюдение.

Като цяло човечецът е извадил страшен късмет, защото от синдрома на Бъркхай се умира, ако не се хване навреме.

Кихай на воля! Наздраве!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ