Музикант работи като плашило

   
 
Музикант работи като плашило

Наскоро млад мъж, който завършил музикално висше образование в Англия, направил много странен ход в професионалното си развитие. 22-годишният Джейми Фокс започнал да работи на пълен работен ден като човешко плашило. Младежът, който излиза направо от престижния университет в Бангор, използва укулеле (малка хавайска китара), акордеон и хлопатар, за да плаши птиците и гризачите, които искат да пакостят на поле в Норфолк.

За услугите си на плашило Джейми ще получава по 1000 паунда месечно. Освен това ще му се налага да носи оранжево яке и да дрънка на инструментите си винаги, когато види вредители, за да държи враните и останалите птици далеч от посевите. Вероятно музикалното му образование няма да му е от полза в това начинание, но пък и няма как да му попречи.

Шефът му – фермерът Уилям Йънгс - дори го посъветвал да си носи и сгъваем стол и хубава книга, ако случайно се умори да крачи из полето или никъде не се вижда вредна гад.

Господин Фокс пък споделя, че много от приятелите му му завиждат за новата месторабота, а самият той всъщност го прави, за да събере пари, с които да осъществи пътуване до Нова Зеландия догодина.

"През повечето време само си седя и си чета, но, когато видя да се задава ято птици, трябва да стана и да ги прогоня, вдигайки шум." - разказва Фокс пред BBC. - "Най-често звъня с хлопатара, дори понякога свиря с акордеона, но забелязах, че укулелето няма никакъв ефект върху птиците."

Източник:Оrange.co

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 12.10.2012 | 20:07
1 Това е някаква своеобразна подигравка с професията на човек. Ако не знаех, че е от Англия - щях да си помисля, че е родно производство :))
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ