Зловещи клоуни са се навъдили в САЩ. Хората не знаят какво да правят

30.09.2016, 21:00

Полицията се опасява, че това може да доведе до насилие

   
 
Зловещи клоуни са се навъдили в САЩ. Хората не знаят какво да правят

Когато са извън цирка и детските партита, клоуните предизвикват по-скоро страх, отколкото приятни чувства. Тази им репутация е навлязла в поп културата чрез филми като "Полтъргайст" (1982) и книги като "То" на Стивън Кинг, а в последните години много популярни станаха видеоклипове със скрита камера, в които "клоуни-убийци" плашат случайни минувачи. 

Но това, което се случва в САЩ през последния месец не изглежда като шега. Всъщност все още никой не може да разбере какво е, но хора, преоблечени като клоуни се забелязват все по-често в гори и усамотени пространства. Полицейски участъци в над 10 щата са получили сигнали за такива клоуни, като най-често те са били забелязвани от деца и са се опитвали да ги примамят с пари и лакомства.

1783676

В няколко щата вече са извършени арести по различни обвинения (от терористична заплаха, до заплахи над деца), но полицията все още няма представа на какво се дължи всичко това, като всички арестувани отказват да съдействат. Властите се опасяват, че хората могат да решат да вземат нещата в свои ръце, което може да доведе до насилие и безредици (както знаем, в САЩ почти всеки има оръжие).

Този феномен не се случва за първи път, като през 1981 г. същата ситуация се е получила в Бостън и няколко града в Ню Инглънд, а след това се е разпространила и до Канзас, Пенсилвания и други. 

1783675

Интересно е, че тенденцията се появява непосредствено преди 20-тата годишнина на романа на Стивън Кинг "То", където персонажът на ужасяващия клоун Пениуайз се появява за първи път. Самият Кинг също коментира случаите: 

"Децата обичат клоуни, но те също така се страхуват от тях. Клоуните, с техните бели лица и червени устни, са толкова различни и гротескни, в сравнение с обикновените хора", коментира писателят пред Bangor Daily News, добавяйки, че "при определени условия, клоуните могат да бъдат наистина ужасяващи". 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ