Div шанс – най-големите късметлии в света 5

26.04.2015, 11:28

Влакове, метеорити и много пари

   
 
Div шанс – най-големите късметлии в света

Kазват, че късметът се усмихва на смелите. Личностите, с които ще ви запознаем в този материал, трябва да са наистина смели, съдейки по ненормално големия късмет, който имат. Някои от тях са се разминали на косъм със смъртта, други са уредили живота си завинаги, но на всички тях съдбата им се е ухилила насреща.

Вижте най-големите късметлии в света.

Баш късметлията

Холандският колоездач Мартен де Йонг е обявен за "най-големия късметлия на Земята", след като се разминава два пъти със сигурна смърт. Как ви звучи това: Мартен има билети и за двата полета на малайзийските авиолинии, които впоследствие приключват по трагичен начин. И в двата случая плановете на колоездача се променят в последния момент. Div късмет!

1497853

На косъм от метеорит

По време на въздушния си полет холандският парашутист Андерс Хелструп се разминава на косъм с падащ метеорит. Скалата е в ненажежена фаза и не излъчва светлина. Геологът Ханс Амундсен казва, че вероятността да се разминеш с метеорит във въздуха е в пъти по-малка от тази да спечелиш три поредни джакпота от лотарията.

 

 

Огледалце, огледалце на стената...

Мислим, че преди да се прероди в човек, това дете е било котка и са му останали още няколко допълнителни живота в запас. Малкият е истински късметлия, че главата му продължава да си е на мястото. Вижте сами.

 

 

Няма умиране

Хърватски учител по музика твърди, че успява да избяга от смъртта седем пъти. Първият път е през 1957 г., когато автобусът, в който пътува, пада в реката. В годините преживява и самолетна катастрофа, успява достатъчно бързо да избяга от двете си коли, които се запалват в движение, а впоследствие експлодират, и е спасен от дърво, след като автомобилът му се засилва към пропаст. През 2003 г. печели 600 000 паунда от лотарията. Div късмет х 7!

 

 

Камъните падат

Проливните дъждове могат да направят големи бели, както в случая. Вследствие на лошото време в Тайван се образува масивно свлачище и срутване на скални маси. Един гигантски камък пада на пътя и се спира на сантиметри от преминаваща кола.

 

 

Крайна дестинация

Трейнспотингът е хоби, което за много хора е безсмислено. Хората, които го практикуват, стоят до релсите и наблюдават минаващите влакове с тетрадка в ръка, водейки си отчет за подвижния състав на железниците. Скучно хоби, което обаче може да е много опасно дори смъртоносно, ако не сте родени с късмета на този чичо.

 

 

Да удариш, направо да сцепиш джакпота

Джоан Гинтър е най-голямата късметлийка в света, след като цели 4 пъти печели джакпот от лотарията. Преподавателката по математика започва победния си ход през 1993 г. с награда от 3 300 000 паунда. През 2003 г. късметът ѝ се усмихва с още 1 400 000 паунда, последвани от 2 000 000 паунда през 2008 г. Устремът ѝ приключва през 2010 г. с печалба от 7 000 000 паунда.

 

 

Болезнен късмет

Бразилският строителен работник Едуардо Лайте има хем лош, хем невероятен късмет. Докато работи по строеж, от горните етажи на сградата пада 180-сантиметров прът, който пробива каската и се забива в главата му. Едуардо оцелява – прътът е премахнат чрез сложна операция, а бразилският късметлия твърди, че след интервенцията няма никакви оплаквания.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ