8 въпроса, на които цял живот търсим отговори

24.01.2015, 11:29

Ей ви ги, на!

   
 
8 въпроса, на които цял живот търсим отговори

Нали не искате да умрете, без да сте получили отговорите на някои от въпросите, които цял живот сте си задавали? Ако искате, ок, но ако не искате, продължавайте да четете. Следват 8 въпроса, които всички сме си задавали най-вече безгласно, но след това сме ги забравяли. И все пак те са останали някъде там в мозъка ни и си стоят неотговорени. Нека оправим този проблем.

1. Защо производителите на коли не правят всички автомобили на външен вид като Lamborghini или Ferrari?

Формата следва функцията на автомобила. Няма как една кола да изглежда като екзотичните си "сестрички" и да е четири или петместна, че и багаж да може да събира. Освен това, колкото и странно да звучи, не всеки харесва как изглеждат гъзарските спортни коли. За много хора автомобилите са като печките и пералните - просто необходими. Затова те си купуват такава, която да им върши работа.

2. Защо Пикасо е смятан за велик художник?

Пикасо не е рисувал по своя начин, защото не е можел да изобразява обектите реалистично. Напротив - прекрасно е можел да рисува всичко по начина, по който си изглежда, но е предпочитал да раздроби даден обект на съставните му елементи, да махне всичко, което му е излишно, и да наблегне на останалото.

3. Защо комарите не могат да пренасят ХИВ и СПИН?

Изследвания ясно са показали, че вирусът, който причинява СПИН, е считан за храна от комарите и се преработва заедно с другата кървава манджа. Веднъж преработен, повече не е опасен.

4. Защо обществената представа за Бъдещето се променя от класически футуристична към пост-апокалиптична?

Непрекъснато получаваме информация за проблемите на природата, политическите скандали, бедността, класовото разделение и всички неприятни аспекти на живота ни. Медиите от друга страна вадят стряскащите и скандалните новини, за да привличат аудитория. Хората вече знаят, че най-вероятно Бъдещето ще бъде наситено със същите проблеми.

5. Какво всъщност се случва, когато някой човек почине от "естествена смърт" или "старост"?

Обикновено семейството и лекарите решават, че няма нужда да се обяснява точно защо човекът е починал. Често реалната причина е спиране на сърцето, но може да бъде и абсолютно всичко друго, което не може да бъде открито след външен преглед.

6. Защо ни се доспива след 2 часа учене, но можем да играем цяла нощ видеоигри без да се уморим?

Ученето ангажира особено сериозно мозъка, докато джиткането на компютъра не чак толкова, защото извършвате едни и същи неща, които сте запаметили, и не мислите особено много.

7. Защо на хокеистите им е разрешено да се бият?

В боя в хокея си има правила. Ако някой ви налети, но вие не искате да се биете, обръщате гръб и той не може да ви удря. Ако го направи, ще бъде изгонен. Често боевете са предварително уговорени, като и двамата участници са се съгласили да участват. Смята се, че хокеистите са зрели хора, които могат да правят каквото си поискат, затова съдиите ги оставят да се разберат и се намесват, само ако има реална опасност за здравето и живота на някого. Боевете се използват като отдушник на стреса, както за спортистите, така и за публиката.

8. Ако привлекателността е важна за сексуалното привличане, защо природата не ни е направила всички да изглеждаме като супермодели?

В сравнение с хората преди 100 години, направо сме си супермодели. По-високи сме, бебетата се раждат с все по-малко малформации, етнически сме се омешали и ставаме все по-интересни, имаме време и ресурси за здраве и козметика... пак ще си говорим след 100 години.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ