6 доказателства, че светът оглупява

29.09.2014, 11:05

От глупав по-глупав

   
 
6 доказателства, че светът оглупява

Технологиите се развиват, но това не значи, че и човешката интелигентност върви ръка за ръка с тях. Напротив. Имаме усещането, че човечеството става все по-тъпо и по-тъпо. Не си мислете, че говорим само за България или че гледаме нещата само от нашата камбанария. Не, сега ще ви докажем, че повсеместно човеците изглаждат мозъчните си гънки и този процес става все по-забележим.

1. Помните ли, когато преди няколко месеца във Facebook се появи снимка на Стивън Спилбърг, седнал до един от динозаврите от филма "Джурасик парк"? А помните ли колко много хора се възмутиха, че заради такива като Спилбърг тези животни са измрели и как не го е срам да застреля такъв защитен вид? Нужно ли е изобщо да го коментираме?

2. Забелязвате ли как все по-малко хора могат да пишат правилно на майчиния си език? По-лошото е, че все повече "специалисти" започват да прокарват тезите си, че това е нормално, че езикът се развива и даже някои правила трябва да отпаднат.

3. Тийнейджърите започват да правят все по-големи глупости, само и само да привлекат вниманието върху себе си. Освен това не спират да си правят селфита, което, признайте, е доста досадно.

4. "Ексклузивните" новини стават все по-клюкарски, все по-неважни. Изобщо медиите се обърнаха твърде много към жълтите и безинтересни теми и постепенно губят качествата и сетивата си за важните и трудни въпроси.

5. Ако се поровите не повече от 10-15 минути в български и чуждестранни форуми, ще откриете такива безумства, че ще ви се иска да потънете от срам. Ето няколко примера:

- "Как черните хора са станали черни?"

- "Хора, разбрахте ли, че тази Нова година се пада на петък 13??? Това в ужасно!"

- "Здравейте, бих искала да попитам дали ако жената е бременна с близнаци, ще ѝ трябват 18 месеца, за да ги износи или пак са 9?"

- "Винаги съм си мечтал да бъда топлокръвен, за да ми е топло през цялата година."

6. Няма как да не сте се натъквали на новините за все по-бруталните престъпления, които се извършват по целия свят. Освен че изтъпяха, хората избруталяха, а двете неща в комбинация водят до твърде крайни и зверски действия. В момента на няколко места се водят сражения, избиват се хора и това вече се превръща в неприятна статистика, която обаче все по-рядко трогва.

Можем да изброяваме още и още. Нещата, които ни притесняват, са много, но по-лошото е, че смятаме тъпотата за необратима. Това значи, че цели поколения ще я изживеят и възпитават, предавайки я нататък до момента, в който критериите се изменят. Освен ако всички дружно не прибегнем до няколко съвсем простички "оръжия", с които можем да се борим успешно с тъпозомбитата, обикалящи около нас:

1. Книга

Изключително силно оръжие, предизвикващо искрена погнуса и пренебрежение от страна на тъпозомбитата. Опитвайки се да се внедрят, въпросните четат автори като Х.Б., П.К. и други подобни, но по-дълбокомислена информация им пречи. Чрез книга ще отблъсквате тъпозомбитата достатъчно далече от себе си, за да не ви се наложи да се съвкуплявате с тях.

2. Чувство за хумор

Интересното е, че повечето представители на "врага" смятат, че имат чувство за хумор, но... нямат. Това е любопитен феномен, който се наблюдава масово и с негова помощ лесно ще можете да отсеете хората около себе си.

3. Качествена музика

Качествената музика не е определен стил, нито определен изпълнител. Ако я откриете обаче, ще разберете, че само с нейна помощ ще можете да се "лекувате" от простотията, която ни залива по цял ден.

Не знаем дали забелязвате, но всички три оръжия срещу тъпозомбитата обогатяват психичния и емоционалния свят. Дръжте ги здраво и скоро ще започнете да си служите безупречно с тях. Успех! Заедно сме в борбата!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ