5 популярни храни, които в действителност са отровни

15.01.2018, 12:45

Внимавайте!

   
 
5 популярни храни, които в действителност са отровни

Сигурно си мислиш, че всичко, което идва от природата е полезно за здравето ти. Плодовете, зеленчуците и ядките действително имат благоприятен ефект върху органзма ни, но има някои храни, с които не бива да се експериментира и прекалява. В противен случай те могат драстично да влошат здравето ти.

Червена боровинка

2022416

В боровинките се съдържа специален консервант на име натриев бензоат. Милиони години, зърната произвеждат този химикал, което не позволява на бактериите да унищожават плодовете им. В наши дни този консервант се използва от производителите на газирани напитки, които, както знаете, са адски вредни. 

Краставица

2022418

Този зеленчук първоначално е богато напоен с естествена отрова. Силно активните вещества в състава ѝ отблъскват насекомите, особено паразитните оси. Кой може да бъде сигурен, че в процеса на еволюцията си, краставицата няма да иска да се защити от човека?

Горчица

2022417

При изгарянето ѝ, горчицата може да унищожи тъканите на живите организми. Злоупотребата със субстанцията на алил изотиоцианат, който е основна съставка в соса, причинява изгаряния, сълзи и дори изгаряния на устата. Съставът на горчицата е толкова токсичен, че е по-добре просто си сложите кетчуп.

Бадем

2022415

Това е една от най-опасните ядки, защото съдържа цианид, който може да те убие. Ядейки бадеми, ти винаги поемаш малка част от отровата, с която тази ядка се опитва да се защити от всички живи организми.

Ванилия

2022414

Приятният аромат на ванилия всъщност не е нищо повече от средство за прогонване на вредителите от насажденията. Самите шушулки нямат мирис, но за да предпазят растението от насекоми, те се третират с химикал. Именно той помага за образуването на сладкия аромат.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ