8 мита, в които вярвате заради киното

27.01.2016, 19:30

Пълни глупости

   
 
8 мита, в които вярвате заради киното

В киното има страшни глупости, които се повтарят и повтарят и до такава степен ни карат да вярваме в глупости, че си мислим, че и в реалния живот се случва така. Да, ама не! Разбиваме 8 от най-популярните митове, родени от киното. 

1. Хлороформът приспива хората веднага и за много време.

Знаете ли, че в истинския живот няма нито едно регистрирано престъпление, извършено с хлороформ? А знаете ли защо? Защото хлороформът не действа така!

За да приспите някого, той трябва да диша от препарата поне 5 мин., а след като се приспи не е сигурно, че няма да се събуди след 10 мин. Освен това, упоеният човек трябва постоянно да се следи, за да не си глътне езика. И още, при упойката с хлороформ повечето хора повръщат. Ама това никъде го няма в киното.

2. Полицията може веднага да засече телефона

Освен ако не сте си пуснали GPS-а (а ако сте престъпник, едва ли ще го направите), локализирането отнема поне 30 мин. и то ще бъде само приблизително.

3. Ефектът на мъченията е преувеличен

1637004

Според психолози и бивши мъчители на КГБ и ред други такива неприятни хора, мъченията, за да се получи една или друга информация, са доста неефективни. Човекът, който е подложен на тях, обикновено казва всичко, което мъчителят иска да чуе, било то и лъжа.

4. Инжекция с адреналин не се бие направо в сърцето

1637005

Нашите уважения към Тарантино и филма "Криминале", но според всички лекари има далеч по-малко рисковани начини да биеш адреналин на някого. Инжекция в сърцето си е смъртна присъда, макар да е имало преди подобни интервенции.

5. Съдебномедицинската експертиза може да отговори на всички въпроси

Често изследванията са неясни и лесно оспорими заради огромното количество ДНК на мястото на престъплението.

6. С дефибрилатор не можете да накарате сърцето отново да забие

1637006

С дефибрилатора можете да стимулирате сърдечната дейност, но ако сърцето вече е спряло, това няма да ви помогне. 

7. "Невменяемост" не е най-добрата защита в съда

1637003

Реално само в 1% от случаите адвокатите ползват версията за престъпление поради невменяемост. 1/4 от този 1% само успяват да отидат в клиника за лечение, ама и това не е голямата работа. Времето, което прекарват в психиатрия, често превишава времето, което биха прекарали в панделата.

8. Заглушителите не са толкова тихи

Заглушителите като цяло са създадени за комфорта на стрелящия, а не да бъдат напълно безшумни. Защото това просто не е възможно. Разбира се, със заглушител се стреля по-тихо, но не и безшумно.

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ