6 добре разпространени лъжи за храните

06.01.2015, 14:00

Не се връзвайте на всичко

   
 
6 добре разпространени лъжи за храните

Отвсякъде ни заливат със съвети за здравословно хранене, диети, хранителни режими, важни факти за вегетарианството и т.н. Затова и много хора несъзнателно се подвеждат и започват да вярват в почти всичко, което им се каже, без да се замислят дали е вярно или е лъжа.

Днес сме решили да разкрием шест лъжи или, нека сме по-внимателни - грешни схващания за храната, които сме чували всички, но са доста далеч от истината.

1. Кафето спира растежа

Прекаляването с кафето може да предизвика други неща, но по никакъв начин не влияе на растежа ви

2. Захарта прави децата хиперактивни

Според последни проучвания захарта не влияе на поведението на децата, а хиперактивността се дължи на съвсем други фактори, свързани с цялостния метод на отглеждане.

3. Витамин C ви пази от настинки и грип

Всъщност няма как витамин C да ви пази от настинка.

4. В портокалите има най-много витамин C

Червени, зелени, люти чушки, ягоди, броколи - ето ви само част от плодовете и зеленчуците, които са с повече съдържание на витамин C от портокалите.

5. Прекалено много захар директно води до диабет

Прекалено многото захар води до качване на теглото, а оттам може да се развие и диабет. Но така стои въпросът с прекаляването и с другите вредни храни.

6. Има храни с негативен прием на калории

Напоследък чуваме все по-често, че има храни - например целината, които са с негативен прием на калории. Или с други думи - калориите на въпросната храна са например 100, но докато я дъвчете, горите 110 калории - следователно сте на минус. Както сами се сещате (надяваме се), това са пълни глупости.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ