10-те най-екстремни банди в света

15.01.2015, 17:01

При тях музиката е на едно много по-извисено ниво

   
 
10-те най-екстремни банди в света

Музиката винаги е еволюирала и е поднасяла нови и нови изненади за човечеството. С годините обикновеното поклащане на сцената не е достатъчно за феновете. Те искат да има екшън, чупене на инструменти... или чисто и просто вокалът на любимата ти група да ти повърне на лицето, а след това да ти счупи носа. "За всеки влак си има пътници", както са казали старите хора. Така и за всеки извратеняк с подходящо музикално оборудване и достъп до сцена има фенове, които ще оценят неговото творчество.

1. Tat2NoiseAct

1461331

Татуировките по цялото тяло са често срещано нещо в света на тежката музика, но белгийската група Tat2NoiseAct надминава всички останали. Обукновено по време на участие членовете на бандата се татуират един друг. Друго характерно нещо за басиста, който се изявява и като китарист, е, че на всеки концерт излиза с типична мексиканска маска за кеч. Вокалистът пък има куп игли, които стърчат от тялото му и така усилва шантавия имидж на групата.

2. Kettle Cadaver

1461332

Метълите от Темекула, Калифорния достигат до едно много високо шокиращо ниво, благодарение на вокала си Едуин Боршийм. Самобичуването е едно от любимите неща, които се случват по концертите и клиповете на групата. Смразяващите кръвта рифове, които групата използва, служат за фон на друга доза извращения, които феновете на Kettle Cadaver виждат. Куки, които преминават през телата на музикантите, защипване с безопасни игли на устите им или заковаване за дъска на най-ценния орган са характерни за идеологията на групата.

3. GG Allin and the Murder Junkies

1461334

Списъкът на екстремните музиканти просто няма как да мине без GG Allin. Той обожава да се подиграва и да злоупотребява с личността на Христос. Може би е продиктувано от начина, по който е израснал или това, че прекарва съзнателния си живот в колиба в гората. Заедно с групата си прави едни от най-скандалните концерти в историята, като при излизането пред публиката започва да я проклина, псува и какво ли още не. Един от любимите му моменти е, когато съвсем му е паднало пердето и решава, че е време да удостои публиката със свалянето на панталона си. Тогава настъпва най-финият момент по време на концерта - нежното изтропкване на сцената от страна на вокала, което, разбира се, е посрещнато с най-бурни овации и окуражаващи викове! Уви, тази светла личност напусна този свят през 1993 г.

4. BiSKaidan

1461336

Какво по-добро от японска група, съставена изцяло от момичета, на които им висят червата, докато пищят на сцената така, както само една японка може. Като цяло това е поредното доказателство, че в източната държава странните или по-скоро извратените неща са на почит. Музиката им се доближава до квичене върху електронни смущения и нетипично развалено звучене на китара.

5. Swans

1461338

Една от най-влиятелните експериментални рок банди на САЩ е в играта от над 30 години. По време на най-силните си години групата става известна с това, че свири с толкова силен звук, че хора от публиката започват да повръщат. Фронтменът на групата Майкъл Гира има и друго запазено изпълнение, което обича да прилага. Славещ се с изключителната си агресивност към феновете, той дебне и когато някой от публиката дори си позволи да докосне сцената, Гира директно го настъпва. А ако някой започне да куфее, обикновено е посрещан с Гировите юмруци.

6. Stalaggh

1461335

Според профила им в MySpace, тяхното основно кредо е "тотално унищожение на човешкия живот". Холандската екстремна метъл група има уникален номер - вместо да наемат за постоянно вокалист, при всеки концерт или запис взимат "на заем" някой пациент от близката психиатрична клиника. Единият член на групата работи на въпросното място и записва певците под претекст, че ги лекува с музика. Страничният им проект се казва Gulaggh, в който ползват класически инструменти и виене на малтретирани деца за фон.

7. Whitehouse

1461339

Мечтата на Уилям Бенет е да създаде група, която да "подчинява публиката". Постига този ефект с Whitehouse през 1980 г. Един от членовете на групата е осъденият за притежание на детска порнография Питър Сотос. Музиката Whitehous възхвалява нацисти, убийци, масови кланета, детски насилници и т.н. Концертите им са общо взето болезнени музикални оргии. Групата се разпада през 2008 г., но Бенет продължава да твори в типичния си извратен стил и до днес.

8. Anal Cunt

1461330

Anal Cunt е образувана през 1988 г. и много бързо си спечелва реномето на една от най-тежките грайндкор банди, благодарение на бруталните си вулгарни текстове. Песните им са със средна продължителност около минута, като сред заглавията им се открояват такива като "Ритнах те в корема, защото си бременна", "Върнах се назад във времето и гласувах за Хитлер" и "Всички в Алстън трябва да бъдат избити". Няма нужда да коментираме погромите на участията им. През 2011 г. вокалистът Сет Пътнам получава сърдечен удар и умира, като това е краят на тази ера в грайндкор звученето.

9. Hanatrash

1461337

Връщаме се в Япония, за още една порция безумна шумотевица. Този път групата е съставена от двама души - фронтменът Ямантака Ай и китариста Митсуру Табата. Те са известни с хаотичната си музика, крещене, виене и пищене на сцената, както и стремежа всичко на нея да бъде изпочупено и унищожено. Най-култовото им изпълнение е, когато се сдобиват с булдозер и срутват задната стена на клуба, в който свирят.

10. Missing Foundation

1461333

Типична пънкария! Групата е създадена в Хамбург от Питър Мисинг и е известна с високите нива на телесни повреди, до които достигат техните фенове по време на участията им. На един от най-известните си концерти в Ню Йорк, групата пали варели, пълни с керосин и ги търкаля сред публиката, което в крайна сметка води до огромен пожар. Насилието обаче невинаги е насочено извън групата, защото Мисинг често се самозапалва по време на участие. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ