Най-известните хип-хоп формации

31.07.2014, 15:16

Хип-хопът им е много по-добър от хип-хопа ви

   
 
Най-известните хип-хоп формации

Хип-хопът винаги е бил музика, която цели да обединява хората. Неслучайно някои от най-великите парчета в историята на хип-хоп музиката са колаборации между различни изпълнители, които обединяват усилията и талантите си и се допълват. Това е музика, която цели да покаже живота на улицата, където аверите са най-важното и ценно нещо. На улицата си обречен, ако няма кой да ти пази гърба. Дори едно от най-големите родни рап недоразумения Димчо казва в едно свое интервю: "Ако твоите не те харесват, къде си тръгнал?"

В този материал сме събрали някои от най-известните и култови рапърски формации, които промениха историята на хип-хопа.

ODD Future

0e2d205e-348f-b975-61a1-8f67431c6694

Членове: Tyler the Creator, Franc Ocean, Hodgy Beats, Domo Genesis, Taco Benett, Syd da Kid, Left Brain

Ето това са класически олигофрени. Членовете на ОDD Future са онези шумни и малоумни хлапета от квартала, с които ви беше забранено да си играете, защото родителите ви гледаха на тях като на дегенерати... и най-вероятно са били прави за това. Най-известните от тях са Tyler the Creator и Franc Ocean, но в почти всички случаи останалите батали от махалата са зад тях и крещят с цели гърла.

The Ruff Ryders

7bcdc0a3-bfb0-d080-e291-25cf7931371f

Членове: DMX, Eve, The LOX, Styles P, Swizz Beatz

Тенденцията на DMX да плаче на сцената, в комбинация с нежното присъствие на Eve и чудовищните каскади с мотори на сцената определено си заслужаваха гледането.

Murda Inc.

5724dcb7-508f-5de9-fa75-203e7df79a8e

Членове: Ja Rule, Ashanti, Irv Gotti, Charli Baltimore, Rah Digga

Трудно можете да чуете песен на Ja Rule, в която да няма и женски вокал. Тежкият му глас и стил в комбинация с нежното ангелско звучене на красивата Ashanti роди хитовете "Put It On Me", "Always On Time", "Between You And Me", които буквално разтърсиха музикалния свят. Ja Rule си пееше неговите гангстерски работи, Ashanti красеше групата и пишеше нежни и лирични текстове, докато Irv Gotti се занимаваше със съмнителните практики, които докараха на бандата проблеми със закона.

G-Unit

 4889aae4-7f6f-b759-38de-112ba77675dc

Членове: 50 Cent, Loyd Banks, Tony Yayo

50 Cent и неговите аверчета от Куинс буквално пометоха музикалния свят с появата си. Колкото повече се увеличаваше популярността им, толкова повече и феновете ги обичаха. "Свобода за Yayo!" беше хаштаг още преди хаштаговете да съществуват. Те бяха едни от първите музиканти, които успяха да свържат музиката си с модата и да създадат собствена марка дрехи. G-Unit успяха да прокарат модните тенденции на улицата, но това им костваше няколко присъди и загуба на популярността.

Maybach Music

934ed1b2-7ac2-0264-1571-9021b1807903

Членове: Rick Ross, Meek Mill, French Montana, Wale, Omarion, Gunplay

Водени от брадатата физиономия на Rick Ross, тези пичове си вярват, че са най-добрите и няма да спрат да се промотират, докато всеки един човек на планетата не узнае имената им. Rick Ross нареди тестето си още преди години, когато подписа с Wale и Omarion и ги добави към империята си. Въпреки че е със силно наднормено тегло, него изобщо не го бърка да си пее без тениска, защото портфейлът му е по-дебел дори от корема му, но е факт, че всяко живо изпълнение на Maybach Music е гарантирано шоу.

Y.M.C.M.B (Young Money Cash Money Billionaires)

551a98a8-6601-38a6-9fff-cb6f3be7b0a7

Членове: Lil Wayne, Birdman, Drake, Nicki Minaj, Tyga, DJ Khalled

Безспорно YMCMB в момента са една от най-актуалните банди в хип-хопа. Те са млади, талантливи, изключително богати и всяко парче, което вадят, е обречено да стане тотален хит. Най-известен сред всички безспорно е Lil Wayne, но главата на милионерската фамилия е Birdman. Те са като едно откачено семейство, което винаги се забавлява, където и да отиде. Drake и Nicki Minaj в момента изживяват най-големия връх в кариерата си именно защото са част от тази империя, под менторството на две от най-големите имена в хип-хопа в момента, които постоянно ги карат да експериментират с нови стилове и нов тип звучене.

Death Row Records

f495d61b-a640-f0f9-567d-368fa22b5ef8

Членове: Snoop Dogg, Tupac, Dr. Dre, Suge Knigt

Тези пичове дори нямат нужда от представяне. Благодарение на техните имена, хип-хоп музиката изживя златните си години. Най-големите хип-хоп класики принадлежат на техните членове. "California Love", "Still DRE", "The Next Episode", "America`s Most Wanted", "Nothing But a G Thing" - имаме чувството, че списъкът е безкраен. Death Row Records е Майк Тайсън на хип-хопа. Шапки долу и покажете уважението, което тези господа заслужават!-=

Aftermath Entertainment

47023477-a649-d1a3-580c-e05f43a89a92

Членове: Dr. Dre, Eminem, 50 Cent, D12, Kendrick Lamar

След разпадането на Death Row Records "Докторът" продължава своята продуцентска кариера и става ментор на детройтското чудо Eminem. Години по-късно Маршъл Медърс пък става ментор на Къртис "50 Cent" Джаксън и тримата заедно се превръщат в едно от най-големите триота в историята на музиката, което дава своя принос за музиката и продължава и до ден днешен да пише имената си със златни букви на страниците на хип-хоп историята.

T.G.O.D (Taylor Gang or Die)

a92dac00-1e13-61cb-635c-16e72df2371f

Членове: Wiz Khalifa, Juicy J, Lola Monroe, Berner, Chevy Woods, Ty Dolla $ign

Стилът им доста се промени през последните години. Особено този на Wiz Khalifa. От облечена в кецове и къси гащи напушалка, Wiz извървя пътя до ексцентричните облекла и костюмите. Музиката им еволюира към по-стегнат и уличен хип-хоп и днес TGOD е един от водещите лейбъли заедно с YMCMB и Maybach Music.

Roc Nation

a7732cd1-b2dd-44cb-d560-eab9e07f4c17

Членове: Jay-Z, Kanye West, Rihanna, Beyonce

Ако хип-хоп музиката си има крал, то това определено е Jay-Z, а до него винаги гордо изправена стои неговата кралица Beyonce. Няма съмнение, че Roc Nation са стандарт за това какво трябва да представлява луксозният рап и хоп-хопът на елитното общество. Когато Lil Wayne си купи Buggatti Veyron и полудя от кеф, Beyonce подари на съпруга си Боинг 747, ей така - защото може. Песните на Jay-Z и Kanye West са хип-хоп на съвсем различно ниво. Добавете към техните имена и това на Риана, която в момента е машина за хитове и ще получите най-чудовищната империя в музикалната индустрия.  

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 31.07.2014 | 19:04
1 Някои ги бях забравила,но определено са добри.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ