Как да се избавим от вонята

05.01.2016, 16:30

Бабини съвети

   
 
Как да се избавим от вонята

В живота на всеки самостоятелен мъж настъпва сакрален момент, в който трябва да пусне пералня, да се отърве от натрупалия се прах и да почисти леговището. Причините са много - жена, гости или просто вече сме много притеснени за здравето си. Даваме ви няколко лесни и практични бибини съвета как да се избавите от неприятните миризми.

1. Развалена храна

Прибирате се рядко, време за чистене няма, а спагетите с доматен сос отпреди 4 месеца са прокиснали в хладилника и са създали нещо като собствена екосистема. Няма причина за притеснения.

Баба казва:

Измийте с парцал и вода хладилника, натъркайте с пресен лимон и поставете вътре разтвор от вода и сода бикарбонат.

2. Лук и чесън

Наяли сте се с лук или чесън, а ви предстои важна конференция или оперативка в офиса, на която трябва да се целувате? Няма причина за притеснение.

Баба казва:

Всички сме чували за кафените зърна, магданоза и дъвченето на всякаква трева. Най-ефективният начин е друг: изплакнете устата с топла вода и пийте кафе, миризмата изчезва почти веднага.

3. Пот

Като цяло трябва да се къпете и да се перете. Ако вече миришете - без душ не става, но има тайна, която ще ви предпази от изпотяване.

Баба казва:

Пръскайте се с дезодорант преди лягане. На практика през нощта мишниците не се изпотяват и това ще позволи на веществото да проникне в кожата. С едно напръскване на следващия ден ефектът ще бъде много по-траен. Когато се пръскате сутрин или през деня, по-голямата част от дезодоранта се примесва с потта.

4. Алкохол

Всички знаем какво става когато сме препили. Къпем се дълго, чистим зъбите по няколко пъти, а когато отидем в офиса, пак нещо не е наред. Има универсална тайна с изключителен ефект.

Баба казва:

Индийско орехче - пръв враг на алкохолния мирис. Малко в кафето и сте чисти и свежи.

5. Дим

През зимата тютюневият дим сякаш прониква 3 пъти по-лесно в дрехите. Прибирате по невнимание опушеното яке в гардероба и после всички ризи миришат.

Баба казва:

Миришещите на дим дрехи се минават набързо с прахосмукачката, а ефектът е забележителен.

6. Боя

Свежо боядисана стая или обикновен лак - супер неприятно.

Баба казва:

Поставете чинии със сол в стаята, миризмата изчезва изключително бързо.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ