Известните, които са спасили живот

18.02.2016, 09:30

Знаехте ли за тези подвизи?

   
 
Известните, които са спасили живот

Това да си известен изобщо не означава, че си добър човек. Вижте Том Круз например, но това е друга тема. Някои актьори са добри пред камерата, но не го докарват толкова добре и в живота. Сега обаче ще ви представим знаменитости, които явно са добри и смели личности, щом са успели да спасят живота на друг човек.

Кейт Уинслет

Актрисата от "Титаник" не ни се струва като пример за супергероиня, но тя реално е спасила човек. Уинслет била на гости в имението на Ричард Брансън на Virgin Island през 2011 г. Като гостенка тя трябвало да наглежда и възрастната майка на Брансън. Избухнал пожар, причинен от светкавица от урагана Айрин, който нанесъл страшни поражения на дома на богаташа. Докато гостите се евакуирали, Кейт Уинслет се върнала, за да измъкне майката на Брансън и да я спаси.

1651660

Джон Малкович

Джон Maлкович е познат като един от най-добрите в актьорските среди, но през 2013 г. той спасил човек от ужасяваща смърт. Малкович бил отседнал в хотел в Охайо и пушел цигара пред входа на хотела. Тогава 78-годишен мъж се спънал и порязал гърлото си на едно скеле. Актьорът се втурнал и притиснал раната, оказал първа помощ на човека, докато на място дойдат парамедиците.

1651665

Джейми Фокс

През януари тази година актьорът просто се шляел из къщата си в Калифорния, когато чул силен шум, идващ откъм улицата. Когато излязъл навън, станал свидетел на ужасяваща катастрофа. В канафката край пътя имало обърната кола с шофьор в нея. Рискувайки собствената си безопасност, Джейми Фокс изтичал до автомобила, освободил шофьора, който бил в безсъзнание, от колана и го измъкнал от колата. Човекът бил лошо ранен, но благодарение на навременната намеса на Фокс оцелял.

1651668

T.I.

През 2010 г. рапърът бил в Атланта, където снимал видео, когато чул по новините, че някакъв човек се готви да скочи от сграда и да се самоубие. T.I. веднага се обадил на свой приятел DJ в едно радио, намиращо се в същата тази сграда, и го попитал дали не може да направят нещо, за да помогнат на човека. Рапърът отишъл на място и записал клипче специално за "самоубиеца", което полицията му показала и той се отказал. Всичко е добре, когато завършва добре.

1651672

Дъстин Хофман

Да получиш инфаркт на 27 години си е ужасно. Това се случило на един мъж, докато бягал в парка. Но той не знаел, че е забелязан от особен Ангел-пазител в лицето на Дъстин Хофман. Актьорът отишъл да види как е младежът и извикал Бърза помощ. Останал с него до идването на линейката, след което мъжът бил откаран в болница, където му поставили пейсмейкър.

1651676

Джерард Бътлър

През 1997 г. Бътлър тепърва проправял своя път към известността. Докато бил на обиколка из Шотландия, дочул викове от близката река. Актьорът в това време си правел пикник заедно с майка си, но веднага се втурнал към реката и се хвърлил в нея, за да спаси 14-годишно момче, повлечено от силно течение. През онова лято във Великобритания имало много случаи на удавяния и ако не била навременната намеса на Бътлър, това би могло да е поредният такъв случай. Щом измъкнал момчето на сушата, Джерард му оказал първа помощ, докато изплюе водата и се върне лъм живота.

1651681

Клинт Истууд

Той има имиджа на суров мъж, но и е спасил живота на човек, при това по доста странен начин. През 2014 г. Истууд посетил голф парти на PGA, заедно с няколко дружки по игра на голф, когато, с върха на окото си, видял, че един мъж се е задавил. Жертвата - организаторът на събитието Стив Джон, не бил преценил добре размера на парчето сирене, което захапал и се задавил. Истууд, със скоростта на светлината, въпреки годините си, се спуснал към него и с отработен жест го накарал да изплюе парчето, спасявайки живота му.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ