Езикът на тялото – къде грешат мъжете

21.12.2011, 09:18

   
 
Езикът на тялото – къде грешат мъжете

Много по-мъдри хора от нас са казали, че действията говорят много повече от думите. И това важи с пълна сила, когато става въпрос за взаимодействията ни с жените. Езикът на тялото може или да ви доближи максимално до нея, като я впечатли или да отреже всичките ви шансове тя да ви обърне каквото и да било внимание. Затова седнете правилно, не свивайте рамене и вижте какво казват колегите от Guyism по въпроса за знаците на тялото и какво впечатление оставят те в жените, с които общувате.

Навеждането напред

Когато сте седнали на ръба на стола си по време на филм, да кажем, то е защото ви е много интересно какво ще се случи и сте прекалено погълнати от случващото се на екрана, че тялото ви по всякакъв начин се стреми да влезе "в действието". Но когато сте на среща с жена, не е уместно да седите по този начин. Защото е твърде вероятно да изнервите дамата с тази си поза и тя да си помисли, че компанията ѝ ви е неприятна и затова сте нетърпелив да си тръгнете.

Свити рамене

Дори животните изпъчват гърди и стоят изправени, за да изглеждат по-големи, когато искат да подчертаят надмощието си. А когато са засрамени или се страхуват, се свиват и се стараят да изглеждат по-малки. Това са основни действия и макар че са много елементарни и първични, ние все още ги извършваме без да се замисляме. Когато сме щастливи и доволни говорим на висок глас, разперваме ръце и така изглеждаме по-големи, защото сме горди и искаме другите да го знаят. Но когато един мъж стои прегърбен, със свити рамене и наведена глава, той оставя впечатление в жената, с която е на среща, например, че се страхува от нея или ѝ се подчинявате безусловно. А това не е много добър ход.

Свити юмруци

Това ви кара да изглеждате властен или притеснен, че тя ще изчезне всеки момент, ако не я държите здраво.
 

НЕгледане в очите

Контактът с очи между двама събеседници олицетворява доверие, честна комуникация и искреност. Ако постоянно избягвате да гледате дамата в очите, тя ще остане с впечатлението, че не я харесвате или че дори не харесвате самите себе си щом нямате доблестта да гледате хората в очите.

Блуждаещ поглед

Със сигурност не е препоръчително да се взирате в определени части на тялото на дамата цяла вечер, но не е и добре погледът ви постоянно да блуждае из помещението. Не зяпайте деколтето ѝ, но не плъзвайте очи и по дупето на сервитьорката.

Смехът

Твърде гръмкият смях може да ви направи по-непривлекателен за жената, без значение колко хубави и бели зъби имате. Понякога се смеем на неща, които са наистина смешни и забавни, но понякога използваме смеха за освобождаване на напрежението от напрегната ситуация или неудобна тема. Вярно е, че първата среща с жена може да е точно такава напрегната ситуация, но не се пускайте нервния си смях в действие, твърде е възможно да я стреснете.

Кръстосани ръце

Този жест е един от онези стари биологични инстинкти, произтичащи от нуждата да се защитаваме. А ако показвате, че имате нужда да се защитавате, то жената с вас ще си помисли, че изобщо не ви е комфортно.

Ръце в джобовете

Това действие изпраща посланието, че изобщо не ви интересува мадамата и ви е все тая как ще мине срещата.

Не гарантираме, че дори и да не допускате нито една от тези грешки, тя ще лудне по вас. Освен езикът на тялото, има значение и другият ви език – и преносно и буквално. Но ако тя ви хване да оглеждате сервитьорката, сигурно ще станете свидетели на едно от най-бързите изчезвания на жена от ресторант в историята. Така че ако я харесвате – не го правете. Ако пък не я харесвате и срещата не потръгне, пускайте погледа си на воля.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ