Сър Майкъл Кейн официално обяви, че се оттегля от актьорството

17.10.2023, 10:00

Ще ни липсва!

   
 
Сър Майкъл Кейн официално обяви, че се оттегля от актьорството
Източник: IMDB

Сър Майкъл Кейн официално обяви, че се оттегля от актьорството.

90-годишният английски актьор потвърди новината по време на скорошно интервю за BBC Radio 4 и потвърди, че е сериозен за пенсионирането си този път.
"Все си казвам, че ще се пенсионирам, е, сега го правя. Изиграх главни роли и имам невероятни отзиви. Единствените части, които мога да получа сега, са старци, 90-годишни мъже, е, може би 85 и си помислих: "Е, може и да приключа с всичко това. Имам прекрасни отзиви. Какво ще направя, за да победя това?", споделя той.

Кариерата на Кейн обхваща няколко десетилетия и жанрове. Той става известен през 60-те години на миналия век с участието си в класически филми като "Зулу" и "Италианската работа". Той си сътрудничи няколко пъти с Кристофър Нолан, играейки Алфред Пениуърт във филмите на режисьора "Батман", а също така се появява в "Начало" и "Интерстелар", сред други заглавия на Нолан. Той е участвал в комедии като "Alfie" и "Austin Powers in Goldmember".

Кейн получава няколко отличия през цялата си кариера, включително наградата на Академията за най-добра поддържаща мъжка роля за изпълненията си в "Хана и нейните сестри" (1986) и "Правила на къщата за сайдер" (2002). Кейн също е посветен в рицарство от кралица Елизабет II през 2000 г.

Последното му появяване на екрана е във филма "The Great Escaper" на Оливър Паркър, биографичен филм за ветерана от Втората световна война Бърнард Джордан, който бяга от дом за възрастни, за да присъства на честването на 70-ата годишнина от Деня D през 2014 г.

Филмът излезе на 6 октомври.


   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ