Сравнение на бели дробове на здрав човек с тези на пушач и тези на прекарал Covid-19

18.01.2021, 13:00

Това трябва да се види!

   
 
Сравнение на бели дробове на здрав човек с тези на пушач и тези на прекарал Covid-19

Наскоро ни упрекнаха, че сме развлекателен сайт и подобни статии нямат място тук. Но все пак сме на мнение, че колкото и да сме забавни (поне се опитваме), понякога трябва да обърнем внимание и на сериозните теми, защото те са съществена част от живота ни. Та, по същество...

Колкото и време да мина, откакто Covid-19 се появи в живота ни, все още вирусът не е напълно ясен на специалистите и буквално всеки ден научаваме по нещо ново а него. Говореше се за безсимптомно прекарване на заболяването, за трайни последствия на органите, за краткотраен имунитет и какво ли още не...

И тъй като ние не сме експерти, ще се позовем на специалистите.

Наскоро лекар от Тексас, който лекува хиляди пациенти с COVID от март, сподели някои ценни прозрения за болестта и последиците от нея след сравнение на три рентгенови снимки на белия дроб: един на здрав пациент, един на пушач и един на COVID -19 пациент.

Белите дробове на здрав пациент изглеждат чисти, тъй като имат много черно пространство, което показва, че човек може да вдиша много въздух.

2270699

Гледайки рентгеновата снимка на белите дробове на пушач, можем да забележим някаква замъгленост, показваща белези и задръствания.

2270701

Третото изображение показва белите дробове след COVID, които изглеждат почти напълно бели, което означава, че са сериозно повредени.

2270700

Разбира се, не при всеки заболял, резултатите биха били такива, но е хубаво да се пазим по-стриктно, за да не се налага да се сблъскваме с тези неприятни последици.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ