Смразяващи факти за преследването и хората, които го практикуват

04.05.2020, 17:00

Внимавайте!

   
 
Смразяващи факти за преследването и хората, които го практикуват

Някои хора биха направили всичко възможно да получат обекта на желанията си и няма да се спрат пред нищо. На пръв поглед звучи много романтично, но има дни хора с изкривена психика, които стигат до крайности и преследват до последно. Тези, които са имали сбъсък с такъв човек, са преживели истински ужас и за съжаление травмата ги белязва за цял живот. Особено жените стават параноични и спират да се доверяват на когото и да било.

Но преследването в ерата на социалните мрежи е фасулска работа. Затова трябва  много да внимаваме каква информация споделяме за себе си. Независимо дали сме мъже или жени.

Кой е преследвач?

Това е човек, който преследва своята несподелена любов или обект на омраза (а понякога това може да бъде един и същи човек). Някои от тях следят жертвата в реалния живот - чакат около къщата, отиват до работното място и дори могат да отидат на екскурзия, ако обектът внезапно публикува снимка от Бали. Някои могат да проследяват жертвата само онлайн, докато други успешно комбинират и двата метода, а понякога заплашват с убийство или изнасилване.

До какво може да доведе?

Преследвачите много рядко изпълняват обещаните заплахи, но преследването може да продължи с години и жертвата може да стигне до параноя. Понякога смяната на телефонния номер или блокирането може само да стимулира интереса на преследвача. Стига се до факта, че жени сменят жилището си в друга област, а понякога и в друг град. И дори в този случай историята може да не свърши.

Какво може да направи полицията по въпроса?

През 2019 г. правителството прие закон, в който преследвачите са застрашени от една година затвор или пробация. В провинението влиза нанасянето на системно психическо насилие, което води до трайни трайни последици у преследвания. Също така се наказва и преследването с цел всяване на страх. На Запад също се наблюдава тенденция по криминализиране на преследването.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ