Явно бракът е прекалено голяма отговорност

13.10.2011, 10:28

Така се оказва

   
 
Явно бракът е прекалено голяма отговорност

Брак? Що за отживелица?! Никога повече няма да спите с друга жена и ще трябва да се съобразявате с навиците и недостатъците на съпругата си с всяка изминала година. Когато се ожените, нищо няма да е като по филмите. И освен, че ще остареете, ще спре и да ви пука особено.

Подобни крайни мнения се изказват все по-често и по-често. Дори сме чували изречения като: "Бракът, това е, когато двама души са стари и грозни, а животът им е убийствено скучен. Няма го изборът от много предложения, няма ги заминаванията в последната минута, няма ги разговорите в 2 часа през нощта, или ако ги има, те са, за да кажете на жена си, че се прибирате и да ви отключи."

Проблемът обаче не е в брака, а в съвременните хора. Все повече влиятелни жени говорят за това, как дамите, които са сами, трябва да са повече от горди, защото са устояли на "комерсиалността" на живота и не са се поддали на скучните връзки, водещи то сватба. Тези жени, наближаващи 40-те, без сериозна връзка и семейство, изкуствено са напомпвани със самочувствие, за да не се съсипят от депресия. Същото важи и за мъжете, макар и в по-различна посока. Ние сме чаровни в своята самостоятелност и издигане в кариерата, но вътрешно сме адски отчаяни, че сме сами, колкото и да се правим на непукисти.

Истината е, че бракът като важна крачка към порастването и приемането на отговорности, става все по-малко примамлив и за двата пола. Освен това на земята едва ли съществува дори една двойка, която да е 100% щастлива и без никакви забележки към живота и взаимоотношенията си. Бракът основно е приемане на факта, че няма пълно щастие, но има стремеж към такова. Нужна е саможертва и отговорност - към семейството, към работата и към цялото общество, ако щете.

Съвременните мъже и жени просто не искат да направят компромис със себе си в името на семейството. А ако го направят, то след това непрестанно се оплакват, че прекарват вечерите у дома със семейството си, вместо да щурмуват клубовете и баровете, както са го правели преди. Въпросът е дали наистина се чувстват зле или просто цял живот им е било внушавано, че семейният живот е нещо ужасно. И защо никой не ги е научил, че когато сутрин се събуждат, правят кафе и закуска за децата и жената, участват в нещо много по-голямо от самите тях. Нещо, което все по-малко хора откриват.

Източник: AskMen

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 16.10.2011 | 20:50
1 Големи глупости. Като правиш закуска за жената и децата не правиш нищо-по голямо от себе си, просто отделяш ненужното време за битовизъм, което ти е натрапено да приемаш за нужно. Натрапено ти е да приемаш, че хората сами са самотни, натрапено ти е да мислиш, че не вземаш отговорност, когато не си се оженил. Всъщност в една кариера има много повече отговорности, отколкото в едно семейство, и не винаги минаваш през толкова стереотипи и битуване, които някой ти налага. Бракът освен това много често не се приема като партньорство, а като някакво статукво, което постигаш и после всичко правиш гледайки другите. Бракът и партньорството са по-скоро процес, и то нетърпящ стереотипи
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ