Ще се разведете ли

12.04.2016, 17:45

Шансът не е 50/50

   
 
Ще се разведете ли

Широко разпространено схващане е, че около 50% от женитбите завършват с развод. Оказва се, че това не е точно така. Според писателя и анализатор Нейтън Яу, нивото на разводите никога не е надвишавало 45%. Доста обнадеждаващо, нали. Той дори е създал графика, която показва каква е вероятността да се разведете в зависимост от образованието, расата си и други признаци.

Така, например, излиза, че азиатците имат някаква древна тайна за брака и само 15% от тях се развеждат. Да имаш работа сякаш също е средство против развода и колкото по-дълго си женен, толкова по-дълго е вероятно да останеш женен.

Беларус и Малдивите са сякаш най-лошите места за брак, тъй като там имат най-висок процент разводи. На трето място са САЩ. 

Ето я и графиката, с която можете да видите къде сте вие.

1685183

Като извод може да се кажем, че ако сте работещ и образован мъж, имате по-голям шанс за успешен брак. Оказва се, че жените са по-склонни да се развеждат. Дали това се дължи на факта, че мъжете се женят по-късно и умират по-рано, та затова нямат време да се разведат. Според нас, не че сме анализатори и специалисти, но от мъжка гледна точка да кажем - на мъжете просто не ни се занимава с глупости, извинете, с разводи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ