Ще бъде ли Хю Грант добър баща?

02.11.2011, 14:45

   
 
Ще бъде ли Хю Грант добър баща?

Хю Грант стана баща. Това вече всички го разбрахме, медиите са пълни с "новини" около него, а ние дълго време се чудехме дали изобщо да го включим в сайта. Но се замислихме, че цялата тази ситуация около Хю, около новородената му дъщеря и безименната майка всъщност е адски типична за англичанина.

Обикновено, когато се говори за Грант, темите се въртят около две неща – сексуален скандал или нова роля. Всички знаят за дългата връзка на Хю и актрисата Елизабет Хърли, която бе "прорязана" от изневярата му с една "шоколадова" проститутка. След раздялата му с Хърли, Грант започва и приключва любовните си връзки с бързината, с която Кубрат Пулев раздава удари на своите обречени противници.

От друга страна, актьорската кариера на англичанина, която безспорно е успешна, се развива в една доста сходна посока. Ролите му в повечето случаи са на леко смотани ергени, които са харесвани от жените, но някак все прецакват нещата с единствената дама, която ги интересува, докато не се стигне до финала, който в повечето случаи е happy end. Много рядко Грант е играл женен и улегнал мъж (даже не сме убедени дали изобщо съществува такава негова роля), а на пръстите на едната му ръка се броят и превъплъщенията му в сериозни влиятелни мъже. Именно тези сходства в личния и професионалния живот на Хю Грант ни карат да се замислим над един много важен въпрос, а именно: Ще бъде ли английският актьор добър баща?

Новината за раждането на детето му ни изненадва особено, тъй като един от най-любимите ни негови цитати гласи следното: "Всъщност не харесвам бебета. Нямам нищо против тях в първите четири минути. Това е максимумът ми. След това просто не мога да разбера цялата суетня около тях." Грант и майката на детето му не са заедно, а просто са се забавлявали преди около девет месеца и резултатът вече е абсолютно реален.

Но, знаете ли, дори един мъж да не иска деца, да е отчужден от майката и да живее свой собствен живот, бащинското чувство у него почти винаги се пробужда. Да, но Грант няма реален опит в отглеждането и изобщо с разбирането с деца, а екранният му допир с подрастващи е твърде оскъден. Дори корави екшън звезди като Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун са успели да отгледат свои деца, както на кино, така и в реалния живот. Арни, разбира се, е една крачка пред всички останали, защото роди във филма "Джуниър". А Хю, завалията, тепърва ще трябва да се учи.

Той, разбира се, не е уникален случай, даже напротив. Не са малко мъжете, които получават така наречената "честитка" от някоя жена, след като просто са правили секс с нея, веднъж или няколко пъти. Детето обаче не се интересува дали родителите му са били пияни, дали се обичат или се мразят. Съдбата се стоварва върху главата на тези мъже, които са точно като Хю Грант, и обикновено им дава две възможности – или да пораснат и да участват в отглеждането на детето си, или да стоят отстрани и мълчаливо да се питат дали не пропускат нещо важно в живота си.

Хю Грант досега не е показвал, че е готов да има семейство. Интересно ни е да видим дали актьорът ще може да излезе от ролята, която цял живот играе, както в реалността, така и на големия екран – на вечния ерген, заобиколен от жени, но в крайна сметка винаги оставащ сам с колекцията си от картини. Ще поживеем и ще видим.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ