Щастливо женени след второто бебе

07.01.2016, 13:02

Възможно е

   
 
Щастливо женени след второто бебе

Много двойки си мислят, че няма да могат да проведат един смислен разговор, че няма да има една нощ, в която да се наспят, след като им се роди първото дете. Имаме добра новина: периодът на адаптация към нормалния ход на нещата е много по-кратък след раждането на второто дете.

Според проучване, проведено върху 200 двойки, една година след раждането на второто им дете се оказва, че двамата партньори са по-позитивни относно развитието на отношенията си и казват, че са преодолели трудностите по-лесно в сравнение с периода след раждането на първото им дете.

Мъжете, участвали в проучването, дори посочват, че отношенията с половинката им месец след раждането на второто дете са били като меден месец. Те се оказват по-доволни и позитивни в сравнение със съпругите си, но това е нормално. Жените са по-изнервени и избухливи в периода след раждането и затова в двойката могат да избухнат конфликти по повод различията им в грижата за детето. Тези конфликти обаче са винаги по-вероятни след раждането на първото дете. При второто родителите вече знаят как да постъпват, имат изградени навици и опит, затова скандалите и стресът са по-рядко срещани. 

Изводът: не се колебайте да имате второ бебе, нещата ще бъдат по-лесни. А няма спор, че с повече деца е по-забавно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ