Същинските проблеми на мъжете

27.06.2018, 11:00

Една сериозна статия

   
 
Същинските проблеми на мъжете

Можем да се шегуваме надълго и нашироко относно мъжките проблеми. Например, колко е трудно да уринираме с еректирал член. Или пък колко ни болят задните части, след като сме седяли цял ден върху портфейла си в задния джоб. О, да не забравяме и какъв източник на шеги е преждевременната еякулация. Мъжете обаче се сблъскват с много по-сериозни проблеми, които обществото поради една или друга причина почти не адресира. Феминистите ще обвинят патриархата, а останалите - феминизма. Вместо да сочим с пръст, ето и 6 съществени проблема, нуждаещи се от обществено внимание.

1. Процентът на самоубийства сред мъжете е по-висок от този при жените. Мъжете умират от самоубийство 3.53 пъти по-често от жените. 

2. Момчетата се представят по-слабо от момичетата на всеки етап от образованието. Изследване, в което участват около 600 деца на възраст от 4 до 10 години, показва, че момчетата систематично усещат, че техните учители и родители нямат принципно добри очаквания от тях, което подкопава доверието и мотивацията им. 

3. Един на всеки пет души умира преди 65-годишна възраст. Три четвърти от тези, които умират от сърдечно-съдови заболявания под 75 години са мъже. Също така мъжете имат 30% по-голяма вероятност да умрат от рак, отколкото жените. 

4. Мъжете са основните жертви на насилие както от мъже, така и от жени. Много по-вероятно е мъж да бъде нападнат навън, но също така знаете ли, че домашното насилие не засяга единствено жените? Според изследване около 40% от домашното насилие е насочено срещу мъже. 

5. Бащите са изправени пред редица предизвикателства в опита си да жонглират с работа и семейство, и да останат в живота на децата си, ако са разделени с майката (майките почти неизбежно получават попечителство);

6. Мнозинството от бездомни, затворници и дългосрочно безработни са мъже. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ