Разводът не значи провал

30.11.2011, 09:08

   
 
Разводът не значи провал

Често хората смятат, че един провален брак е лош знак за цял провален живот. Но това просто не е вярно. Много пъти сме ви казвали, че посоката, в която вървите, както в личния си живот, така и в професионалната си кариера, зависи единствено от вас. Затова и несполучливият брак не винаги е симптом на човешкия ви провал.

Пример именно за това е английският режисьор Гай Ричи. Вероятно помните, че той бе женен за Мадона от 2000 до 2008 г. Техният брак, разбира се, бе следен зорко от медиите, а сравнително краткото им съжителство не учуди никой. Но днес разбрахме, че всъщност Ричи по никакъв начин не съжалява за годините, прекарани с Мадона, а даже напротив – извлякъл е всички позитиви от него.

В интервю режисьорът на "Две димящи дула" (1998), "Гепи" (2000) и др. споделя: "Радвам се, че имах този свой първи брак. В никакъв случай не съжалявам. Изживяването, което получих, е изцяло позитивно. Обичам децата, които имам от брака си с Мадона и не виждам друг път, по който бих могъл да поема в живота си. Но след края му продължих напред, както би трябвало да направи всеки."

Именно в последното изречение от изказването на Ричи се крие разковничето. Няма човешки живот, в който линията да е само възходяща. За да има баланс, ако щете във Вселената, понякога трябва да се справяте с грешки, лъжи, провали и липса на късмет. Тези житейски перипетии обаче не трябва да бъдат повод, заради който да окачествите живота си като безсмислен или пък сам себе си да наречете неудачник.

Не знаем дали за добро, или за лошо, все по-често хората решават да се разделят. Независимо дали са имали брак или не, двойки по целия свят тръгват в различни посоки по една или друга причина. Точно както Гай Ричи и Мадона. Може би точно като вас. Ако в живота ви се е случило така, че любовта си е отишла или сте осъзнали, че всъщност никога не е идвала, не се отчайвайте. Може да прозвучи жестоко, но по-добре навреме приключете връзката, която не ви дава удовлетворение, за да потърсите истинската, отколкото цял живот да съжалявате за липсата си на смелост.

И винаги търсете положителното от една приключила връзка. Щом сте бил толкова дълго време с определена жена, то със сигурност сте научил нещо от нея, от начина, по който сте комуникирали. Имате деца? Какво по-хубаво от това! Да бъдете баща е такова неизмеримо щастие, че прекъсната лична връзка с майка им не означава скъсване и на тази с децата ви. Напротив. Именно от вас зависи дали ще покажете лицето на най-добрия баща, което децата ви винаги ще търсят у вас, колкото и да са пораснали.

Затова, ако животът ви се завърти така, че трябва да приключите една дълга връзка, не се самосъжалявайте. Вземете всички позитиви и се научете от нея, за да изградите пълноценно следващите си взаимоотношения.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ