Първият урок на татко по летене  21 Виж всички снимки

11.10.2011, 15:43

   
 

Не е необходимо разни реклами да ме убеждават, че мога да полетя. Това го знам. Не е необходимо да имам доказателство за това, защото вътрешно винаги съм летяла. Хората на изкуството просто го могат.

А само ако знаехте, че във всеки един от вас е скрит по един малък талант и едно малко човече на изкуството. Просто разни подхвърляния на родителите, роднините и познатите ви са ограбвали по малка част от артистичността ви и в последствие сте се примирили, че нямате нищо общо с гениите по света.

Само ако знаехте, щяхте да се потопите в един наистина необхватен свят, в който не само ще бъдете себе си, не само ще летите, но и ще бъдете различният, който ще сочат с пръст и често няма да разбират. Рискът на призванието "артист" е равен на риска на професията "Аз". Така че, ако не се страхувате да бъдете себе си, да бъдете дразнещата песъчинка в очите на околните и да отстоявате позицията си на такива, то най-вероятно сте щастливци с вродени таланти.

И нюйоркчанинът Джордан Матър първоначално не е вярвал, че вижда света по особен начин и се опитвал да синхронизира вижданията си с тези на околните. Като нормалните деца започнал да играе бейзбол, но когато достигнал по-съзнателна възраст започнал да разбира, че това, което върши, не го удовлетворява и не отговаря на човека, който е затворен в тялото му. Отишъл в колеж по актьорско майсторство и скоро се качил на сцената, като професионален актьор.

Междувременно артистът в него естествено се пробуждал (без помощта на ударна доза кафе или RedBull) и скоро хванал фотоапарата си и започнал да снима. Направил хиляди снимки в Ню Йорк просто ей така, но емоцията, ръкоплясканията и публиката продължавал да получава от театъра. Докато накрая не попаднал на фотографа Анри Картие-Бресон. Фотографиите му, запечатали човешкото в обекта на фокус, вдъхновили Матър до такава степен, че всяко следващо щракване на копчето на фотоапарата му отчитало броя на шедьоврите.

В Ню Йорк има 1 567 892 фотографи, но Матър се разпознава моментално. Именно, защото Матър е част от всяка снимка, защото влага част от себе си и се осмелява да е странникът, който отстоява вижданията си. Той е човекът, който най-лесно може да ви накара да полетите единствено и само с помощта на една снимка. Ние ви даваме връзка с него, а вие осмелите ли се веднъж да полетите, не запазвайте изживяването само за себе си. Споделете го със семейството си, с близките си, с нас...

Убедена съм, че с такава крачка нещо във вас ще проговори. Може пък това да се окаже правилният ключ към скрития ви талант. Когато откриете магията на изкуството, ще разберете от какво не трябва да лишавате децата си.

Да, децата са основата, до която исках да стигна, защото те са най-големите гении на планетата. Разказах ви всичко и ви подготвих за цветния свят на изкуствата, защото вие като бъдещ или вече баща сте този, който дава пример на детето си. А то попива, черпи вдъхновение от вас и малко по малко заприличва на вас.

Затова дайте му свободата да прояви себе си максимално, да твори и да запази цветната си представа за света. И да лети.

Знам, че (ще) обичате детето си и бихте направили всичко за него, затова приемете нашия съвет да започнете да творите заедно. Всички сме достигнали до извода, че децата са най-добрите учители и ако не можете да достигнете сам до творческата си същност, то с детето ви със сигурност ще успеете.

Като за начало можете да се възползвате от идеята ни да вземете един фотоапарат, да отидете в парка с малчугана ви и да полетите. Няколко подскока нависоко не само ще ви се отразят здравословно добре, не само ще ви забавляват с много допълнителен смях, но и ще останат едни от най-добрите ви семейни спомени. Това просто забавно действие ще насърчи вашето творческо "отключване", а детето ви ще се чувства свободно да експериментира, ще разказва на другите деца за най-добрия и весел татко на света и ще се хвали на всички с албума "Първият урок на татко по летене".

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ