Постарайте се за връзката си

19.11.2011, 15:00

   
 
Постарайте се за връзката си

И друг път сме ви казвали, че ако искате да имате стабилна връзка с жената до себе си, трябва да се постараете. Защото ако приемете определени събития в живота си за даденост, рискувате да ги неглижирате и по-късно да ги загубите. А когато това се случи, колкото и силен и непоколебим мъж да сте, много ще ви заболи.

Хората, които сте събрал около себе си, са една своеобразна общност. Навсякъде, където има повече от един човек, рано или късно се появяват проблеми. И решението им зависи от хората, а не от подредбата на звездите или от съдбата. Същото е и когато става дума за семейните отношения. На света не съществува семейство, в което да няма проблеми. От всякакво естество. И тези трудни моменти биха били фатални, ако хората не ги премахваха или не работеха върху тях.

"Целта на мъжете не трябва да бъде да създават връзка, а да бъдат във връзка." Това са думи на Аштън Къчър, който съвсем скоро вече няма да бъде женен за Деми Мур. Актьорът е един от любимците на чуждестранните медии, тъй като винаги е бил много спокоен, улегнал и рационално мислещ мъж, каквито не се срещат често в холивудските среди. Шестгодишният брак на Къчър и Мур бе пример за подражание, макар че разликата в годините им бе сигурен знак, че рано или късно любовта им ще тръгне в различни посоки.

Независимо какво се случва в живота на Къчър обаче той е абсолютно прав. Ако искате да имате пълноценни взаимоотношения с жената до вас, трябва да се стараете. Освен любов, без която истинска връзка не би могла да съществува, ще се наложи да вложите още неща, за да изживеете всичко по най-добрия възможен начин.

Искреност

Звучи крайно и леко клиширано, но искреността в една връзка е абсолютно задължителен елемент. Не може да очаквате от един човек да ви обича, да ви разбира и да ви помага, ако не смеете да сте искрен с него. И тук не говорим за признания за изневери, за това кой с колко души е спал в живота си преди сегашната връзка и други подобни. Става дума за искрени отношения между двама души, които си помагат, облягат се един на друг и могат да разчитат на своя партньор. Искреността не е само изговаряне на истина. Тя се проявява в истинските отношения между двама души, между вас и любимата ви жена.

Отстъпчивост

Ако се научите да приемате желанията на вашата половинка, това няма да ви направи мекушав и безнравствен лигльо. Напротив, именно силата да преценявате нещата и да избирате по-разумните, правилните или подходящите за дадения момент, ще ви даде повече увереност и ще покаже на хората около вас, че имате точна преценка. Повярвайте, не е никак приятна картинката, в която мъж и жена се опитват да вземат някакво решение и това се случва след удар по масата и репликата "Казах!". В този случай няма преценка, има налагане, а то не винаги води до правилния избор. Мъжът, който знае кога да отстъпва, е по-силен и вдъхва повече доверие.

Амбициозност

Изненадахте ли се? Недейте, защото точно както е добре да сте амбициозен в работата си, така трябва да се развивате и в личните си взаимоотношения. В съвременното българско общество е залегнала огромната заблуда, че в работата си човек се бъхти, а когато се прибере у дома, нещата трябва да се случват сами. Да, ама не. Подобно нещо не съществува. Нужно е, както вие, така и половинката ви, да имате някакви общи желания, общи планове за нещо, което ще се случва с вас. Нямам предвид да си правите план-график за сватба, раждане на дете, купуване на апартамент, второ дете и т.н., а да имате амбиции. Да искате да постигнете нещо заедно, да реализирате потенциала си, а не просто да киснете заедно пред телевизора и да се редувате за изхвърлянето на боклука. Точно както професионалното развитие действа добре на човека, така и емоционалното надграждане го прави по-добър.

Ако не умеете да развивате отношенията си с хората, които обичате, можете да оставите у тях грешното впечатление, че чувствата ви са се променили. Вместо да рискувате да бъдете разбрани погрешно, просто се постарайте да подобрявате и обогатявате връзката с дамата до вас, за да не ви стане скучно. Защото знаем, че скуката е способна да убие всичко. Дори и онова, за което сте смятал, че със сигурност си е ваше.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ