От нищо не ни е гнус, след като станем родители

22.01.2016, 14:29

Как се променят нещата

   
 
От нищо не ни е гнус, след като станем родители

Спомняте ли си времето, когато от един сопол направо ви се повръщаше? Ако вече сте станали родител, то със сигурност това време е забравено. Сега не се гнусите от нищо, направо понятието за гнус е изпразнено от съдържание, така да се каже. И за това можете да благодарите на малките човечета. Вижте от какво още хората ги е било гнус преди да станат майки и татковци, но вече изобщо не ги впечатлява.

Смукане на сополи

Звучи гадно, нали? Всъщност няма нищо толкова страшно и гнусно. Просто малките бебета не могат да си духат носа. Факт. Затова, когато се разболеят или просто имат хрема, няма начин да им помогнете, освен да им изсмучете сополите. Това става посредством едни специални уреди. Може да ги смучете с уста, може да включите и помпата към прахосмукачката. Гадно или не, в този момент за вас е много по-важно детето да може да диша, отколкото дали ще ви стане гадно, докато смучете сополи.

1633576

Чистене на ако

Преди да имате деца едва ли ви се е налагало да чистите нечие друго ако, освен вашето собствено. След като имате деца обаче, това изобщо спира да ви прави впечатление, защото чистенето на нааканото бебе е ежедневие, даже ежечасие понякога.

Чистене на лиги

Бебето ви сигурно се лигави и няма кой друг да го почисти освен вас - родителите. Така че и това вече не ви причинява дискомфорт.

Чистене на повърната или изплюта храна

Всички бебета повръщат. Особено в първите месеци те имат много силен рефлекс за връщане на храна/мляко, така че на всеки родител се налага често да почиства след бебето си. После, след като детето започне да яде и друга храна, освен мляко и кърма, често просто я плюе, защото не е свикнало с вкуса. А понякога просто го прави на инат. Така че всеки родител си приготвя три пакета кърпички и мокър парцал, когато ще храни детето си.

Мазане на дупето с крем

Всъщност няма нищо гнусно в това да мажете дупето на бебето си с крем. Това също трябва да се прави ежедневно, за да не се подсича детето.

Кихане, кашляне, плюене

Като родител, вие ще сте непрестанен обект, върху който бебето ви ще киха, кашля и ще плюе. Това обаче едва ли ви притеснява след няколко седмици, защото все пак това си е вашето дете.

Предизвикване на изхождане

Много хора се гнусят от това, не и след като станат родители. Ако бебето ви не е акало в продължение на 3-4 дни, нямате друг избор, освен да се правите на "чичо доктор" и да предизвикате това по изкуствен начин.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ