Нестандартното семейство на Ни Йо

20.09.2011, 10:06

Щастлив ли е?

   
 
Нестандартното семейство на Ни Йо

R&B изпълнителят Ни Йо ще става баща за втори път. Подобна новина обаче едва ли би изненадала някой. Напоследък все повече музикални звезди създават семейства, което в крайна сметка е едно от най-смислените неща в съществуването ни. Това, което ни впечатли в историята за Ни Йо, е нещо друго. Той се е сгодил за дългогодишната си приятелка, от която вече има дъщеричка.

Да обобщим. Музикантът в никакъв случай не следва залегналите дълбоко в патриархалното мислене пътеки за създаване на семейство. Човекът е срещнал жена, която обича. Плод на любовта им е едно дете, а второ е на път. Много от вас сигурно ще помислят - за какво му е да се жени пък на този, като всичко си му е наред. Ами точно това е, че явно не всичко е така, както той иска да бъде.

Всъщност Ни Йо е чудесен пример за това как съвременното семейство може да върви по всякакви пътища, но в крайна сметка се оформя така, както искат хората в него. Ако вие живеете на семейни начала с вашата половинка, сигурно много роднини и от двете страни небрежно ви подпитват: "Айде бе, маме, няма ли да се ожените?". Ако пък ви се случи най-хубавото и с дамата си очаквате дете, със сигурност ще започнат да ви натискат още по-силно за сватба, колкото и роднините ви да се правят на супер разкрепостени и либерални.

Истината е, че всеки обича да ходи на сватби, особено на близки хора. Но също така всеки има право сам да реши кога и дали да сключи брак. Примерът на Ни Йо носи една много важна поука - няма значение дали имаш деца и колко са, сватбата никога не е закъсняла. Оставяме настрана мечтата на почти всяка жена да се види в бяла рокля с любимия си мъж до нея. Все повече мъже признават, че искат да се оженят, стига да намерят подходящата дама.

Следователно, ако вие вече сте късметлия и сте открил най-прекрасното същество, за което си струва да обърнете света, още ли търсите причина, за да се ожените? Ние ще ви дадем един примерен отговор: заради празненството и заради самата церемония. Вие можете да намерите сам вашата лична причина. А ако нямате такава, в никакъв случай не се чувствайте виновен, че не искате брак. Ако вие и половинката ви сте щастливи заедно, просто продължавайте напред.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ