![Нека да са бургери Нека да са бургери](http://div.bg/pictures/267032_452_.jpg)
Доста често у нас ни се дояждат пилешки бургери с яйце, но не всеки път ни се ходи до най-близката или най-хубавата дюнерджийница, да грабнем по един-два. Освен това нямаме доверие в хигиенните условия, при които ги приготвят там. Най-доброто решение е да си ги направим сами, като за това не е нужно прекалено дълго време и зверски усилия като за готвенето на винен кебап например.
Какво ще ни трябва за 4 бургера:
4 хлебчета – бели, черни – каквито и колкото искате;
пилешко филе (на прИмоция);
4 яйца.
След като сме закупили продуктите, се лепваме с ентусиазъм до котлона и тигана. Те са нашите най-добри приятели. Включваме котлона, мятаме тигана отгоре и сипваме олио. Докато го чакаме да загрее, разрязваме питките на две половини. Измиваме и нарязваме пилешкото филе на по-малки късчета. Изпържваме ги в тигана с подправки и сол на вкус. Всяка от половинките хляб също мятаме в тигана за съвсем кратко – леко да се зачервят. После върху едната половинка от всяка питка слагаме изпържените късчета пилешко месо. Изпържваме яйцата на очи – желателно е едно по едно и поставяме всяко върху пилешкото филе и половинката от хлебчето. Отгоре захлупваме бургерите с другата половина. Вътре можем да сложим още свежи листа маруля или кисели краставички. Това е. Готови са.
Остава ни само да си изберем с какъв сос да ги похапнем, а бирата – тя е ясна. Все пак бургер с вино не върви, пък и все още не е настъпило виненото време.