Нашите предложения за кино с детето

06.08.2011, 09:00

   
 
Нашите предложения за кино с детето

Ако четете този текст, най-вероятно не сте на плажа. Още по-вероятно е да сте си у дома и да пиете жизненоважното първо кафе. Щом не сте на море, значи се чудите с какво да забавлявате детето си, защото то, за разлика от вас, е във ваканция.

Ние ви предлагаме да го заведете на кино. Разбира се, това може да се случи, само ако във вашия град има киносалон, защото в България подобни пространства по принцип са дефицит. Та, ако все пак около вас има кино, то изобщо не се двоумете. Хващайте детето за ръчичка и отивайте. Чакайте, чакайте, първо вижте списъка, който сме ви приготвили. Това са филмите, подходящи за деца, които можете да видите у нас тази седмица. И не правете физиономии, всички обичаме да гледаме деЦки.

"Войната на таралежите" (1979): Класическо заглавие от края на 70-те години. Филмът е един от примерите за чудесно детско кино, подходящо за всички възрасти. "Войната на таралежите" е само част от вълната от подобни филми, заляла българските кина преди 30 години. Филмът е перфектен избор, защото е полезно децата да не се "зомбират" само с компютърна анимация и дебилни комедии. Трябва да им се дава шанс и за нещо нормално, с което да прекарат 1-2 часа. А и това е единственият филм в нашия списък, който е игрален.

За съжаление, "Войната на таралежите" се прожектира само в София, в Дом на киното, тази събота и неделя.

"Колите 2"

Ако все още детето ви не ви е завлачило в киното, за да гледате филма на Walt Disney/Pixar, то сега е моментът вие да го сторите сам. Първият филм от 2006 г. беше много свеж и забавен, а светът бе "покрит" от играчки с лика на персонажите. Визията на филма е впечатляваща, а одухотворените автомобили, в чийто свят се развива действието, са адски симпатични. Филмът се харесва на всички момченца, независимо дали са пораснали или не още, защото освен всичко е бъкан с хумор. Имайте предвид обаче, че анимацията е триизмерна и това оскъпява билетите.

"Колите 2" можете да гледате в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

"Кунг-Фу панда 2"

Поредното продължение на успешен анимационен филм. Но пък много добро! Няма да ви изреждаме кои звезди от големия екран озвучават рисуваните персонажи, защото филмът е дублиран и оригиналните гласове не се чуват. И въпреки дублажа, чарът на "Кунг-фу Панда 2" не е изгубен. Даже напротив, както първата, така и втората част за пухкавата панда-боец се радва на добър зрителски интерес.

У нас, освен в София, анимацията може да се гледа и в Пловдив.

"Ледена епоха 3: Зората на динозаврите 3D": Филмът е от 2009 г., но пък е много сполучлив. Единствено софиянци могат да му се насладят на голям екран, тъй като се прожектира само в Euro Cinema и то само днес. И тук няма да ви говорим за сюжета, тъй като никога не сме обичали да разказваме какво се случва в даден филм, но ще ви споделим, че най-мразим заглавията на филмите да ни казват всичко. В случая: става ясно, че анимацията е третият филм за "Ледена епоха", че в него ще се разказва за динозаврите и че е на 3D. Макар че ни съмнява детето ви да не е гледало филма, нищо не ви пречи да го видите заедно пак. Със сигурност ще забележите неща, които при първото гледане са ви убегнали.

"Мечо Пух"

Това е един от актуалните в момента филми. През последната седмица заглавието бе на четвърта позиция в българския бокс офис, което е доста добро място за една анимация. Образът на Мечо Пух през последните години бе преекспониран, но силно се надяваме това да не е повлияло нито на вас, нито на хлапето ви. Освен това, "Мечо Пух" е филм на Walt Disney, а те са едни от най-вълшебните разказвачи на приказки.

Можете да гледате филма, който е дълъг едва 73 минути, в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора

"Принцесата и жабокът": Това е още една екранизация на стара като света приказка. Филмът излезе в края на 2009 г., но и днес е напълно актуален. И точно защото се въртя достатъчно време в началото на 2010 г., само утре в Euro Cinema ще можете да го гледате. Ако отглеждате момиченце, това е едно от най-подходящите заглавия за него. Не че на момченцето няма да му хареса, но не забравяйте, че все пак ще гледате принцеси.

"Ранго"

Дълго време се чудехме дали да поставим "Ранго" в нашия списък. Но решихме, че понеже е анимация, е подходящо заглавие. В ролята на хамелеона е Джони Деп, но и тук дублажът убива част от ефекта на оригиналния говор. Така или иначе, "Ранго" със сигурност ще разсмее не само детето ви, но и вас самият. И изобщо всеки. Комедията е оригинална, както и подходът в рисунката на персонажите.

И това заглавие е с една единствена прожекция в София - днес, от 10:15 часа в Euro Cinema.

"Рапунцел и разбойникът": Последният представител в нашия списък за филми, които можете да гледате с детето си тази седмица, отново е подходящо за момиченца. "Рапунцел и разбойникът" обаче е доказателството, че понякога анимационните филми отвяват игралните си конкуренти и дълго време жънат успехи в световните бокс офис класации. Това се случи и у нас. Извънредните прожекции на симпатичната анимация са днес и утре отново само в Euro Cinema.

Надяваме се, че сме ви били поне малко полезни в избора ви на филм, подходящ за групово семейно ходене. Киното не е просто забавление. То подхранва въображението на детето. Призоваваме ви да го водите на кино, защото компютърът и телевизорът у дома не могат да стъпят на малкия пръст на изживяването в добрия стар киносалон.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ