Най-странните разводи

18.04.2016, 19:31

За какво ли изобщо се женят

   
 
Най-странните разводи

Човек и добре да живее - жени се, а после се развежда. Е, не е задължително, разбира се, но е доста често срещан финал. Много двойки така и не се решават да сключат брак, може би защото се притесняват, че ако вземат, че пожелаят да се разделят, всичко ще им излезе през носа. Като в следващите истории...

1. Двойката, която буквално разрязва къщата си на две части

1688755

Мъж и жена от Камбоджа получават нареждане от съдията да поделят вещите си. И те не пропускат къщата. Мъжът и роднините му един ден идват с резачки и след като измерват добре, се захващат за работа. След това събират нарязаната половина и я носят някъде, може би за да построят нова, по-малка къщичка. Цялата процедура е наблюдавана от местните власти, за да е сигурно, че всичко се случва законно.

2. Апартамент на две половини

1688747

Испанска двойка се развежда през 2013 г., а съдията постановява да разделят апартамента на две половини, тъй като финансовото състояние на страната не е добро и ще бъде трудно на когото и да е от двамата да си намери нов дом.

3. Разводът на Дейвид Хаселхоф

1688746

Разводът на Дейвид Хаселхоф и Памела Бак не е нещо особено с изключение на това, че актьорът държи правата над различните си прякори и псевдоними. Не знаем дали тя е искала да са нейни, но на нас цялата тази история ни се струва особено нелепа.

4. Мъжът, принуден да изрови тленните останки на родителите си

1688756

Когато някой човек умре и го погребете, последното нещо, което очаквате да ви се случи е да го изровите обратно. На един австралиец обаче му се налага точно това. Той погребва родителите си в двора на семейната ферма, но когато жена му получава собствеността над имота при развода, мъжът има 14 дни да премахне гробовете.

5. Марвин Гей плаща с музиката си

1688753

През 1975 г. е разводът му с Ана Горди, а тогава музикантът има финансови проблеми. Адвокатите обаче се съгласяват Гей да запише нов албум, а всички права върху него да са на бившата му жена. Така се ражда албумът "Here, My Dear". Въпреки че Гей твърди, че е дал всичко от себе си в тази тава и е опитал да изпее едва ли не целия си живот, албумът няма комерсиален успех. Днес "Here, My Dear" се смята за един от най-дълбоките и иновативни албуми на Марвин Гей.

6. Жената, която се бори за кичур от косата на Боб Дилън

1688745

Разводът между Дан Ауербах и Стефани Гонис приключва с 5 милиона долара за дамата, къща, кола и... кичур от косата на Боб Дилън.

7. Нобелова награда

1688748

През 1989 г. Робърт Лукас се развежда и обещава, че ще даде половината от евентуална Нобелова награда (всеки лауреат печели по 1 милион долара) на бившата си жена. Давността на клаузата изтича месец след като Лукас печели наградата и той е длъжен да даде 500 000 долата на екс-съпругата си.

8. Пак Нобелова награда, но този път на Айнщайн

1688749

През 1919 г. Айнщайн и Милева Марич се развеждат и ученът се съгласява да ѝ даде цялата награда, в случай че я спечели. Две години по-късно това се случва.

9. Пристрастената към сладолед

1688750

Индийски брокер обвинява жена си, че е похарчила всичките му пари, за да си купува сладолед. След развода той е задължен всеки месец да ѝ плаща по 1300 долара обезщетение плюс 2.50 долара за сладолед.

10. Развод със семенна течност

1688754

Говори се, че при развода на Чарли Шийн и Брук Шийлдс тя е поискала Чарли да ѝ дари семенна течност. По-късно Шийн публикува e-mail кореспонденицията им за доказателство, но така и не стана ясно дали това е истина.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ