Най-лошите родители по телевизията

12.08.2014, 17:17

Няма как да сте по-зле от тях

   
 
Най-лошите родители по телевизията

Да сте родители е едно от най-трудните неща на света. Трябва да бъдете модел за подражание, да предразполагате децата си да комуникират с вас и едновременно с това да бъдете достатъчно авторитетни, че наследниците ви да се страхуват от вашия гняв. Това не е никак лесна работа и неслучайно дори филмовите герои оплитат конците. Вижте кои личности от екрана със сигурност не бихте искали да ви бъдат родители.

Джими и Джули Купър ("Ориндж Каунти")

1360426

Откъде да започнем с Джули Купър... Несигурна в себе си богата съпруга на средна възраст, която върти афери с половин Нюпорт, включително и с едно от бившите гаджета на дъщеря си, която кара да прави какви ли не неприятни за нея неща, преструвайки се на загрижен родител. Джими обаче не е много по-добър. Можем да му простим за това, че разори семейството си, защото в днешно време това може да се случи на всеки. След това обаче той винаги търси лесния начин за всичко. До такава степен, че се изнася от къщи, докато дъщеря му е извън страната, само и само да не се налага да говори с нея. Джими е любящ баща, но не е точно сериозният тип.

Тайуин Ланистър ("Игра на тронове")

1360424

С такъв баща нищо чудно че Джейми, Сърси и Тирион са толкова сбъркани. Просто всички техни действия крещят "Тате, виж ме, обичай ме!". Тайуин е хладнокръвен човек, който рядко обръща внимание на децата си и още по-рядко го показва. По-голямата част от яростта му е насочена срещу Тирион, тъй като при неговото раждане умира съпругата на Тайуин, Джоана, но пък и другите му деца не се издигат много по-горе. Най-гадна постъпка: След като осъзнава, че Тирион се е оженил без позволението му, Тайуин заповядва на Джейми да излъже брат си, че съпругата му всъщност е платена компаньонка, след което всички стражи на Тайуин ѝ се изреждат, а накрая той заповядва на Тирион да я изнасили. Не точно баща на годината.

Ал и Пеги Бънди ("Женени с деца")

1360423

Представете си любящо и подкрепящо се семейство. След това си представете точно обратното и ето ви семейство Бънди. Сценаристите неслучайно са избрали фамилията на серийния убиец Тед Бънди, тъй като любимите мама и татко на поколения комедийни фенове са завършени социопати. Ал изобщо не се интересува от семейството си и проклина съществуването им, а вечно безработната Пеги използва и малкото му спечелени пари за да купува ненужни неща от телешоповете. Как да не ги обича човек?

Франк Рейнолдс ("Слънчева Филаделфия")

1360425

Причината Денис и Дий Рейнолдс да бъдат такива социопати може да се припише на богатата им, снобарска майка, но по-голямата част от заслугата се дължи на уникалния татко Франк. Все пак той е бащата, който купува на децата си коледни подаръци, които знае, че те наистина искат, и после ги задържа за себе си за да ги гледа как страдат. Въпреки че постоянно критикува Дий за външния ѝ вид той я използва, когато му е изгодно, като например в епизода, когато я тренираше да се боксира с дъщерята на негов враг, или когато Дий трябваше да се преструва на годеницата на Франк, заради което почти им се наложи да правят секс. Няма друг като дядо Франк.

Хоумър Симпсън

1360427

Когато стане дума за непрокопсани бащи Хоумър просто е институция! Най-големият му проблем като родител е именно това, което го прави толкова успешен анимационен герой – той е безподобен идиот, който никога не се учи от грешките си и няма никаква представа какво да прави като баща. Той редовно души сина си и поставя своите нужди над тези на малките си деца. Слава Богу, че шоуто е започнало да се излъчва в много по-хубави времена от днешните, защото ако "Семейство Симпсън" беше дебютирало през последните няколко години Хоумър щеше да бъде съден за домашно насилие, Мардж щеше да бъде санкционирана за това че го позволява, а Барт, Лиса и Меги щяха да са в три различни приемни семейства.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ