На какво да обърнете внимание при интериора на банята

28.10.2021, 18:10

Един от най-важните критерии е изборът на цвета на банята

   
 
На какво да обърнете внимание при интериора на банята

Един от най-важните критерии е изборът на цвета на банята, тъй като той влияе върху цялата атмосфера на банята и визуално коригира пространството. Например, малка стая не трябва да бъде боядисана в тъмни цветове; това само ще я направи още по-малка. Големите стаи, напротив, дават воля на въображението и поле за експерименти.

Вторият важен критерий предполага съответствието на всички интериорни предмети с един стил. Например, недопустимо е съчетаване на мебели в модерен стил с такива от стиловете прованс или класика. Такова интериорно решение ще изглежда объркващо и няма да доведе до добър резултат. Важно е да дефинирате ясно рамката на стила, от която не трябва да се излизате.

Следващият критерий, със сигурност много важен, е собственото възприемане на цветовете. Тук ще трябва да изберете цвят, като се фокусирате не само върху личната си обич, но и реално да прецените доколко той отговаря на дадения размер на стаята. Също така трябва да се има предвид кой източник на светлина ще се използва.

Избирането на цветово решение е много трудна задача. Ако решите да изберете такъв интериор, който да ви служи няколко десетилетия, трябва да изучите всички предстоящи тенденции или да заложите на класиката.

Стаите, предназначени за банята, често са с малки размери. В такива ситуации дизайнът трябва да бъде обмислен най-внимателно, като се опитва визуално да увеличи площта. След правилното планиране на дизайна можете не само да внесете комфорт в стаята, но и да организирате нейната функционалност.

Някои техники за визуално разширяване: плочките на пода се полагат диагонално, а по стените - хоризонтално по периметъра на стените отгоре и отдолу е за предпочитане да се използват плочки за баня в контрастни нюанси, за да се увеличи визуално височината на стаята, ако само на ъглите са разположени с контрастни плочки, стаята също ще изглежда по-просторна. Използвайте огледални тавани или лъскави опънати тавани, вертикални фризове, контрастни ивици по стените, поставете декора на нивото на очите или по-високо – всички тези техники ще ви помогнат визуално да увеличите помещението.

Източник: remontira.bg

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ