Мъже, присъствали на раждането на децата си, споделят какво са преживели

23.01.2023, 14:00

Запомнящ се момент!

   
 
Мъже, присъствали на раждането на децата си, споделят какво са преживели

Описват появата на бебето като магичен момент, но всеки родител изживява своите собствени емоции. И докато много жени предпочитат да раждат без присъствието на мъжа до себе си, то за други е важно да получат подкрепата на любимия в този важен момент.

Ето какво споделят някои наши братя, присъствали на раждането на собствените си деца:

Днес е рожденият ден на първото ми дете, на днешния ден преди 29 години, все още си спомням, че го хванах, държах го, прерязах връвта му, той се напишка върху мен, помислих си "сега съм баща... сега трябва да съм по-добър.

***

Жена ми и дъщеря бяха на косъм от смъртта. Парализа на раменния сплит. Код розово. Насилствено спешно цезарово сечение. Бях свидетел на успешнто раждане на дъщеря ми. Жена ми имаше нужда от кръвопреливане. Аз съм фелдшер и това все още е травма.

***

Беше едновременно ужасяващо и чудотворно.
Болката, през която премина и количеството кръв, които бяха изтласкани от нея... беше поразително. Това малко човече, което ние сме съъздали излезе цяло и беше наше. И сега ние сме отговорни да се опитаме да му помогнем да стане достоен човек.

***

За първи и единствен път се разплаках от щастие. И се запечата в паметта ми, което не се случва много често. (На 24 съм)

***

Бях бял като призрак и се страхувах. Нищо не може да ви подготви за това. Второто беше по-спокойно. Гледах футбол по телевизията, тя ме отблъсна и поиска майка ѝ да присъства. Опитах се да помогна като държа ръката ѝ. Прерязах пъпната връв. Бях първият, който хвана бебето. И двете бяха невероятни и запомнящи се. Не бих променил нищо.

***

По време на самото раждане, особено при първото ви дете, вие изпитвате почти всички емоции едновременно. Радост, страх/притеснение, че нещо ще се обърка, гордост от това колко невероятна е съпругата ми, безпомощност, че не мога наистина да помогна на жена си повече от това да кажа няколко окуражаващи думи. Това е емоционално изтощително. 10/10 страхотно изживяване, обаче.

***

Имаше завеса, така че не можех да видя. Хванах ръката ѝ, погледнах я в очите и ѝ казах, че се справя страхотно и колко много я обичам. Тя беше цялата потна и честно казано наистина красива. Това беше един от най-хубавите дни в живота ми. По-късно същата вечер синът ми беше откаран по спешност, защото спря да диша и това беше най-страшният ден в живота ми. Сега той е добре, но това преживяване беше най-лошото.

***

По някаква причина, докато жена ми напъваше, сестрите си тръгнаха. Тя отново започна да се свива, така че казах на приятелката ѝ да хване единия крак, а аз хванах другия и ѝ казах да напъва, както направиха медицинските сестри. Те се върнаха и не се намесиха и в крайна сметка аз ѝ помогнах да роди дъщеря ни.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ