Мъже, които са притискани да станат бащи

28.03.2016, 10:00

Напрегнато им е

   
 
Мъже, които са притискани да станат бащи

Никой не може да ви накара да имате деца насила. По принцип е така, но родителите ви, приятелката ви, годините, обкръжението ви и обстоятелствата на практика могат. Много мъже се поддават на манипулацията и прибързват. Какво изживяват обаче преди това? Те самите споделят.

Всичките ми приятели вече имат деца. И аз трябва да имам. Не искам да карам приятелката ми да прибързваме, но няма закога да чакаме вече.

Това че съм мъж, не означава, че не ме пресират да стана баща. Всички ме питат кога най-после ще имам деца. Изнервям се, никога не знам какво да им отговоря.

Ожених се доста млад и всички чакат да имаме деца с жена ми. Жена ми не се дразни, но аз се дразня. Ще имаме деца, когато ние решим, хората могат да си гледат работата.

Аз съм мъж на 30 години и хората все ме питат кога ще имам семейство. Но аз не искам да имам деца. Трябва да уважат решението ми.

Жена ми много иска да имаме деца, но не сме готови за това. Най-малкото финансово. Имаме да постигнем още няколко неща и това ще стане. Някой ден. Объркан съм. Понякога не знам какво искам.

Жена ми толкова много иска деца, за да си имаме голямо семейство. А аз няма как да ѝ кажа, че не искам това.

На 22 съм, женен, нямаме деца. Не искаме. Защо за хората е толкова трудно да го разберат. Постоянно ни питат и като кажем, че не искаме, ни казват "ще си промените мнението" или полудяват на тази тема.

Приятелката ми иска деца, а аз не. Знаем, че заради това ще скъсаме, затова повечето пъти игнорираме въпроса. И все пак ми е трудно, когато мисля за това.

Над 30 съм и още нямам деца. Ще имам, когато съм психически и финансово готов за това.

Млад съм, а приятелката ми иска да имаме деца. Казвам ѝ, че е рано за това, защото аз самият още се чувствам като дете, макар да съм на 28.

Не искам да казвам на годеницата си колко много ме е страх да имам деца. Тя много се вълнува за това. Родителите ни също. Чувствам се самотен и изгубен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ