Мръсните места вкъщи, които трябва да чистите

24.02.2016, 17:30

По-често

   
 
Мръсните места вкъщи, които трябва да чистите

Мъжете не обичат да чистят. Но какво да правим, когато наоколо няма майка или жена, нито пък имаме пари да си наемем домашна помощница. Ще трябва да чистим. Не за друго, а защото в един момент може да ни е гнус да припарим до жилището си. Пък за жените, които бихме поканили на гости, сигурно ще е отвратително преживяване. Във всяко жилище има кътчета, които изискват почистване по-често от други.

Дивана и под него

Диванът сигурно е мястото, на което прекарвате най-много време. Затова го почиствайте редовно, под него също, защото не се знае какви запаси от остатъци и храни се крият там.

Сушилника за съдове

Мръсна работа се получава там всеки ден, по няколко пъти на ден дори, затова трябва да го мием и търкаме поне веднъж в седмицата. Иначе там бъка от бактерии.

Над шкафовете

Вдигнете ръка, ако някога изобщо сте чистили прах от горната част на шкафовете в кухнята. А сега прокарайте тази ръка, която по тях. Чернилка и мръсотия, това ще откриете там.

Миялната машина

Ако имате такава, то имайте предвид, че тя може да ви пести миенето на съдове, но няма да ви спести да миете нея. Вътрешната част трябва да се почиства редовно, отново заради вредните бактерии.

Поставката за ножове

1655191

Защо пък трябва да я чистите толкова редовно? Помислете си само - ножовете докосват всичко, което ядете.

Дръжките на шкафовете

1655189

Там бъка от микроби, да не говорим, че стават мазни и мръсни при всяко готвене, затова трябва да се забърсват редовно.

Блендера

Него трябва да почиствате след и преди всяка следваща употреба.

Хладилника

1655190

Никой, повтаряме никой, дори и най-големите маниаци на тема чистота, не обичат да чистят хладилника, но трябва, особено вътрешната част, рафтовете. Там може да има остатъци от всякакви храни, което изобщо не е безопасно и хигиенично.

Мивката и гъбичките за чинии

Мийте мивката с препарат поне веднъж седмично, по-често сменяйте и гъбата за съдове.

Платчето пред банята

Не подценявайте това място, то събира вода, мъртва кожа и микроби, почиствайте го, перете платчето или го сменяйте с ново.

Самата баня

Във фугите между плочките в банята можете да откриете цели нови цивилизации, ако не миете и търкате банята си редовно. Поне веднъж в седмицата изтърквайте банята с препарат, измивайте с гореща вода и полирайте със суха кърпа, за да се запази по-дълго от проникването на чужди агенти от микробен тип.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ