Малкият бизнесмен Кейн  5 Виж всички снимки

12.04.2012, 19:37

   
 

Кейн Монрой е деветгодишно хлапе от Лос Анджелис, което ни доказа, че децата на новото време са гении.

Подобно на повечето деца Кейн обича аркадните игри, но разликата между мнозинството малчугани и нашия малък герой е следната: повечето деца отиват в увеселителните паркове или игрални зали, за да играят, а Кейн решава да си направи собствени аркадни игри.

Използвайки едно свободно място в магазина на баща си за авточасти, Кейн конструирал собствена игрална зала с добре познатите ни аркадни игри. Изработил ги от празните кашони в магазина на баща му, но помислил за всеки детайл – като започнем от приликата им с реалните игри и стигнем до билетчетата и изобразяването на спечелените точки. Накрая седнал на малкото си сгъваемо столче пред "игралната зала" и измислил и промоционалните цени на билетите – 1 долар за две игри и 2 долара за Fun Pass, който гарантира на клиентите 500 игри.

Макар стратегията за ценовата листа да не е най-силната страна на Кейн, цялостното постижение го превърна в звезда в Ел Ей. Всичко започва, когато се появява първият му клиент Нирван Мълик (награждаван кинаджия, аниматор, креативен консултант и партньор в агенция Interconnected в Ел Ей), който решава да направи документален филм за предприемчивия малчуган. Той прави група във Facebook и организира събитието – поддръжници и желаещи плюс солидна група от медии, сред които и NBC, отиват пред магазина за авточасти и подготвят изненада за Кейн, за да го насърчат.

Цялата история на гениалното момче е заснета във видеото по-долу, където можете да видите нагледно какви са игрите на Кейн, как се играят и не на последно място – какво се случва, когато вярваш в мечтите си и правиш всичко възможно да ги постигнеш. Сега натиснете Play бутона и си отделете 11 минути, които напълно ще променят представата ви за децата на новото време и ще ви дадат идея как да подкрепяте и насърчавате креативните бизнес идеи на децата ви.

 

Малкият Кейн вече има и уебсайт - cainsarcade.com, където потребителите освен, че могат да разучат в детайл историята му, могат и да дарят по 1 долар за фонд "Колеж". В десния долен ъгъл на страницата точно над бутона "Donate", ще ви посрещне вдъхновяващото изречение - "Представете си какво може да построи това дете, ако има инженерно образование".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 18.04.2012 | 15:17
3 от малък иновативен ,браво на него
от Не е посочен | 17.04.2012 | 13:28
2 браво на малкия
от Не е посочен | 17.04.2012 | 10:41
1 толкова позитивно и вдъхновяващо!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ