Лесно е да накарате децата да ядат

06.10.2012, 13:42

   
 
Лесно е да накарате децата да ядат

Да накараш малките дяволи да ядат си е цяло предизвикателство. Бащите с горчив опит сред вас биха се съгласили на момента.

Педиатрите ни съветват да включваме в менюто на малчуганите вкъщи много зеленчуци и плодове, както и други здравословни храни, но как да ги накараме в крайна сметка да изядат онова зелено броколо или пюрето от пиле със зеленчуци? Настава една война, преследване с лъжици и вилици, разпиляна храна по пода (масата е най-малкият проблем в случая), разтегнати сухожилия и в крайна сметка приключваме примирени, че все пак това дете ще яде, когато и както си пожелае.

След като обаче видяхме тези прибори, наподобяващи багери и трактори, решихме, че тази тежка задача все пак има шанс да се превърне в една добра забава. Да накараш малките да ровят в чинията си, да повдигат с багера разни грахови "отломки", да изкопават пилешки "тухли" или да събират оризов "чакъл" си е истинска забава. Още по-интересно става, когато видите, че тези багери и трактори се отправят към правилното място за складиране – устата на детето.

Решете си проблема един път завинаги като си набавите такива "инструменти" (предлагат се в Amazon) и бъдете истински баща, забавлявайки се с децата си във всеки възможен момент. Помнете, че тези моменти никога няма да се върнат, така че шансът ви да направите ежедневието си като родител по-добро и да създадете спомени завинаги е точно сега.  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 08.10.2012 | 15:56
3 Според мен не бива да превръщаме храненето в мъчение. Детето не бива да се храни насила, дори то да ви се струва твърде слабо.Когато децата чувстват, че имат право на избор, те с удоволствие ядат това, което яде и цялото семейство.
от Не е посочен | 08.10.2012 | 11:27
2 това е супер идейно и според мен би дало страхотни резултати!ако се забавляват докато ядат,то със сигурност яденето вече няма да изглежда като досадно задължение
от Не е посочен | 08.10.2012 | 10:44
1 И отново всичко опира до играта :)) В случая това ми прилича малко на коструктор лего :)) Като дете имах такива неща - адски много се забавлявах с тях.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ