Критичните коментари, които трябва да спестите на детето си

27.06.2016, 12:45

Имат доста лош ефект

   
 
Критичните коментари, които трябва да спестите на детето си

Не са открили учените топлата вода, но за пореден път потвърждават, че критичните коментари, отправени от родители към децата им, имат доста лошо влияние върху развитието на децата. Оказва се, че децата (най-вече момичета), които са били подлагани на остра критика от родителите си, например, че ядат твърде много или са станали дебели, в по-късна възраст наистина страдат от затлъстяване и не могат да се справят с този проблем.

Изводът е, че родителите играят много важна роля в живота на децата си и трябва да бъдат много внимателни с всичко, което им казват или не им казват. Имайте предвид тези няколко неща, когато се замислите как трябва да се държите с децата си.

Промяна на навиците

Ако искате да промените навиците на детето си, защото виждате, че то прави неща, които му вредят, промяната трябва да бъде не само за детето, а за цялото семейство. Когато искате детето ви да яде по-здравословно и вие трябва да следвате този режим. Ако не искате то да гледа телевизия вечер, и вие ще се лишите от това. 

Вие сте неговият пример

Не може да искате от детето си да не пие сокове, да не яде шоколад, да не си качва краката на масата, а вие дa го правите. Изказвания от сорта "Мама и тате могат, но ти не", не са добри и не са възпитателни. Ако искате детето ви да пие вода, а не безалкохолно, и вие няма да пиете безалкохолни. Когато детето ви ви види да мамите, да знаете, че и то ще го прави.

Внимавайте какво говорите

Не само че не трябва да критикувате детето си за това което яде и да правите неуместни изказвания за тялото му, но не трябва да си позволявате това за вашето собствено тяло.

Не бързайте със заключенията

В случай че се опасявате, че детето ви ще напълнее много, по-добре се консултирайте със специалист (тайно), отколкото да му кажете "Престани да ядеш! Виж колко си дебел!".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ