Какъв е бил идеалът за съпруга през 1955 година

26.10.2016, 14:15

"Ръководство на добрата съпруга" от американския вестник Housekeeping Monthly

   
 
Какъв е бил идеалът за съпруга през 1955 година

Съвсем случайно попаднахме на много стар брой от 13 май 1955 година на американския вестник Housekeeping Monthly. В него открихме интересна статия публикувана под заглавието "The good wife’s guide" ("Ръководство на добрата съпруга"). Та, публикуваме целия наръчник. Нещата, които пише в него наистина ще те изненадат.

1795767

1. Когато мъжът се прибере от работа, вечерята вече трябва да е готова. (Желателно е да се запасиш с кулинарни идеи още от вечерта, за да изненадаш любимия си)

2. Бъди готова. (Остави си време за почивка, грим и прическа. Така ще изглеждаш свежа и ще повдигнеш настроението на мъжа си.)

3. Усмихни се и го попитай за деня му. 

4. Преди всичко – подредената къща. (Не забравяй, че когато мъжът се прибере в къщата, трябва да господства чистотата и редът.)

5. Масата вече трябва да е сложена, когато мъжът се прибере.

1795765

6. Създай топлина и атмосфера. (Създай на мъжа си пристан на топлина и уют, за да се прибира с удоволствие след дългия ден)

7. Подготви децата за посрещането на бащата. Децата трябва да се изчистени измити. На момиченцата можеш да направиш прическа. Те трябва да са тихи и възпитани, защото бащата е изморен от работа.)

8. Винаги бъди щастлива, когато посрещаш мъжа си.

9. Покажи му желанието си да му угодиш.

10. Умей да слушаш. (Стани не само добър събеседник, но и добър слушател)

1795768

11. Посвещавай вечерите на съпруга си. 

12. Домът – това е мястото, където го обичат и чакат.

13. Дай му повече лично пространство. (Ако мъжът не се прибере директно след работа, дори цяла нощ, не му се сърди, той трябва да си почине, защото го е заслужил.)

14. Мъжът не е длъжен да ти се отчита. (Не искай никакви обяснения, които да поставят под съмнение неговата честност и искреност, защото това унижава мъжа.

15. Идеалната жена винаги знае мястото си.

1795764

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ