Какво трябва да кажете на родителите си

18.01.2016, 17:02

Когато самите вие станете такива

   
 
Какво трябва да кажете на родителите си

Родителството е трудна работа, но някой все се намира да я върши. Когато станете родители, изведнъж разбирате, че нещата не са точно такива, каквито вие сте си ги мислели. Вече нямате само гледната точка на дете, от която винаги излиза, че възрастните не са прави. Затова може би е време да кажете на вашите родители следните неща.

Благодаря, че казвахте "не"

На стоенето до късно, на излизането с пропаднали приятели, на яденето на нездравословна храна. Чак сега, когато и вие имате деца, можете да оцените колко вашите са били прави, когато са ви ограничавали.

Четенето наистина имаше полза

Вместо да ви пращат право в леглото, родителите ви сигурно са ви чели приказки за "Лека нощ", а после са ви карали да четете сами. Затова сега знаете коя книга кога да четете и препоръчате на вашите деца.

(На майка си) Твоите ястия бяха велики

Може би сега, когато жена ви няма време или не може да готви, оценявате колко хубави са манджите на мама. И вече осъзнавате, че изобщо не е лесна работа да гледате няколко деца и в същото време да приготвяте вечеря за цялото семейство.

Всъщност харесвахме, когато ни гледаше леля Галя

Едно време не беше много разпространено семействата да имат детегледачки, но всеки си е имал по една леля Галя, Стефка и т.н., при която вашите са ви оставяли, докато са искали да излязат някъде без деца. Време е да признаете, че тези вечери са били приятни, защото сте играли с децата на леля Галя, пък и тя сигурно ви е черпела с вкусни сладки и кексове.

Бяхте прави за онова момиче

Сигурно сте имали някаква приятелка, която вашите никак не са харесвали и са се опитали да ви разделят с нея. Тогава може и да сте ги мразели за това, но сега, имайки жена и семейство, които обичате, осъзнавате, че вероятно са били прави.

Радвам се, че сте ме чакали

Много родители са си лягали да спят, когато децата им са отишли на купон или на дискотека, а вашите са ви чакали до сутринта. Едно време това ви е дразнело много, сега разбирате защо са го правели. Страхували са се за вас всяка една секунда, докато вие сте се забавлявали.

Съжалявам

За всички караници, крещене, обиди, сърдене, бягства от къщи, оплакване, че пътят е дълъг, че не искате да ходите на семейна ваканция, а да се шляете с приятелите си и т.н. Извинете се на родителите си, защото същото очаква и вас.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ