Как децата вдъхновяват бащите си

23.06.2016, 14:15

Отговарят няколко креативни татковци

   
 
Как децата вдъхновяват бащите си

Човек никога не знае как детето ще се отрази на живота му, докато не се сдобие с такова. Всичко, разбира се, се променя, а обикновено посоката е положителна и вдъхновяваща. Запитани как децата са ги вдъхновили, няколко бащи, които се занимават с различни креативни дейности, отговарят искрено и особено интересно.

1. Джон Вилхелм, фотограф

1733516

"Децата ми ме вдъхновяват адски много, защото самите те много лесно се впечатляват от света около тях. Така около нас се образува една спирала на вдъхновението."

2. Бо Кофрон, блогър и писател

1733518

"Децата ми ме вдъхновяват чрез тяхната креативност. Когато сме големи, понякога свикваме да чуваме, че нещо "просто няма как да стане" или че "трябва да се направи по определен начин" и затова спираме да мислим оригинално и да подобряваме света около нас. Децата не разсъждават по този начин. Креативността на моите малчугани ми помага да мисля по различен начин и така ставам по-добър баща."

3. Алекс Солис, дизайнер и илюстратор

1733515

"Децата ми са основата на вдъхновението ми, защото не само че първи виждат какви са идеите ми, но ми помагат да движа проектите си, да ги променям и подобрявам. Смятам, че тази наша съвместна креативна работа ще им помогне и след години те самите ще си служат с въображението много по-умело. А и така имам извинение да гледам повече анимационни филми."

4. Уес Армсън, фотограф

1733519

"Децата ми напомнят какво е да си млад, безгрижен и да изследваш света около себе си. Учат ме да обръщам нещата и да ги гледам под друг ъгъл. Напомнят ми да взимам нещо необикновено от всяка ситуация. Често потъвам в мисли за кариера и работа, но децата ми ме връщат към основата на живота. Никога не съм подозирал как собствените ми деца ще вярват така искрено в мен. За тях аз съм герой и ще продължа да бъда такъв."

5. Мик Уотсън, дизайнер и илюстратор

1733513

"Дъщеря ми Ела измисля нови думи и по този начин ме вдъхновява да търся подходящи за тях изображения. Освен това вече започна да рисува заедно с мен, което ми носи още повече вдъхновение."

6. Дейв Броша, фотограф

1733511

"Винаги съм смятал, че нищо не може да ме вдъхнови повече от света, който ме заобикаля. Но след това станах баща. От момента, в който първият ни син Люк се роди, след това Лиам и сега най-малката ни топка, пълна с енергия - Лили, се появи, тези три дечица ме промениха и вдъхновиха толкова много, че не съм сигурен дали изобщо мога да го опиша. Снимките ми станаха по-емоционални и много по-креативни."

7. Крис Дурсо, графичен художник и създател на Foodiggity

1733509

"Децата ми ме вдъхновяват с желанието им да научават и да бъдат креативни. Детската креативност не е продиктувана от нечий проект или заплата. Те го правят за забавление."

8. Фред Джованоти, татуист и изобретател

1733514

"Бащинството ми даде възможността да започна да виждам света през детските очи. С децата ми редовно създаваме артистични колаборации. Съветвам всички родители да творят заедно с децата си, защото така ще открият един съвсем друг поток на вдъхновение."

9. Мартин Брукнер, художник и илюстратор

1733517

"4-годишната ми дъщеря Харпър ме вдъхновява постоянно и за всичко. Каквото и да правя в живота си, го правя, за да бъде детето ми усмихнато и щастливо. Сигурен съм, че така разсъждават всички родители."

10. Давид ЛаФериер, дизайнер и илюстратор

1733512

"Децата ми ме вдъхновяват в абсолютно всеки аспект от живота - четене, свирене на музикален инструмент, игри и т.н. Припомниха ми, че човек трябва да се учи цял живот."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ