Как Антонио Бандерас поддържа брака си

14.10.2011, 11:00

Звезден пример

   
 
Как Антонио Бандерас поддържа брака си

Много хора си представят брака като един непрестанен стремеж да останеш интересен на своята половинка. Често мъжете се провалят в опитите да се правят на "нови гаджета" на своите вече законни съпруги, което освен че е трудоемко, е неестествено. Защо трябва да се мъчиш да бъдеш такъв, какъвто всъщност отдавна не си.

Като потвърждение на тези думи идва един коментар на Антонио Бандерас, изказан по време на интервю, публикувано в Contactmusic.com. В него Бандерас обяснява как той и съпругата му Мелани Грифит са успели да запазят 15-годишния си брак. "Опитваме се да имаме свеж брак. Двамата сме на мнение, че не е нужно да имитираме ситуацията, когато бяхме още в началото на нашата връзка. Да, винаги има някакъв вид изкушение да се мъчиш да запазиш нещата такива, каквито са били в първите шест месеца, но този момент е само временен. Трябва да разбереш, че бракът е нов етап в живота и се изживява като такъв, а не се търси миналото."

В тези няколко изречения се крият някои наистина полезни съвети. Повечето връзки започват вихрено, с много страст и очаквания. Тогава партньорите разполагат с пъти повече ентусиазъм, свежи идеи и желание за емоции от всеки друг път. Затова и началният период на една нова връзка обикновено е най-емоционален, най-приятен и логично - най-запомнящ се. Затова не е и чудно, че именно към този период несъзнателно се връщат някои женени хора. Това е нещо съвсем естествено и отминава, освен ако неистово не искате да продължава.

Големият Антонио Бандерас обаче е абсолютно прав в едно нещо - бракът трябва да се възприема като ново начало, а не като загуба на "онова хубаво време, когато бяхме само гаджета". Ако живеете с тази мисъл, то по-добре не се женете, защото така ще изтормозите не само себе си, но и половинката си.

Осъзнаването на факта, че сватбата не е задължение, а желание, е ключ към щастливия съвместен живот с любимата жена. Доказателство е 15-годишният брак на Мелани Грифит и Антонио Бандерас.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ