Историята на един самотен млад баща

Ричард Джонсън и малката Персефона

   
 
Историята на един самотен млад баща

Нерядко се случва така, че на хората им се налага сами да отглеждат деца. И колкото и да е закърняло мнението, че това се случва по-често на жените, последните години все повече мъже стават самостоятелни бащи, според социологическите проучвания.

1598313

Историята, която ще ви разкажем, е за 21-годишния американец Ричар Джонсън и неговата дъщеричка Персефона. Майката ги зарязва само месец след като родила детето и на младия баща му се налага да го отглежда съвсем сам. Той признава, че закратко е изпаднал в депресия, но се е стегнал в името на дъщеря си.

Ричард става особено популярен в социалните мрежи след като решава да сподели историята си за това колко е трудно да бъдеш самотен родител в САЩ.

1598316

Той пише във Facebook:

"Здравейте! Казвам се Ричард Джонсън и съм самотен родител, който се грижи за страхотно малко момиченце на име Персефона. Майка ѝ си тръгна от нас, когато тя беше на 1 месец и ние още не разбираме защо се случи това. Сега играя две роли - майка и баща, но не съм сигурен, че правя всичко правилно. Купих си книги за отглеждането на деца, изгледах стотици часове в YouTube, за да имам поне малка представа как да се грижа за дъщеря си. После започнах да посещавам родителски форуми и разбрах, че има адски много самотни бащи. Благодарен съм и на родителите ми, че ме подкрепят."

Ричард казва още, че приятелката му заминала, за да започне нов живот. Признава, че е искала да направи аборт, но той успял да я накара да размисли. В последствие се убедил, че тя не иска детето.

1598314

Във Facebook допълва: 

"Наистина ми беше ужасно трудно в началото, проблемите бяха навсякъде... дори с прическите. Боже, какъв ад е да направиш прическа на момиче. Благодарение на форумите за родители обаче вече мога да правя няколко прически и да сплитам плитки. Вече съм напълно готов да се грижа за нея и благодаря на всички хора, които ме подкрепиха и ми помогнаха да се науча. Сега най-много се боя от реакцията на Персефона, когато дойде време да ѝ разкажа за майка ѝ, силно се надявам това да не я озлоби."

1598317

Ричард е символ на много млади родители, които са останали сами не само в САЩ, но и по целия свят. Самотният баща има идея да създаде голям родителски форум за млади родители, които още не са готови да бъдат бащи и майки и се нуждаят от помощ. В него те ще имат възможност да се консултират един с друг, да си помагат и да се съветват със специалисти.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ