Знаци, че бебето ви е щастливо

30.05.2016, 11:30

Не е толкова лесно да ги разпознаете

   
 
Знаци, че бебето ви е щастливо

Вероятно, ако сте станали родители, вече сте разбрали кога бебето ви не е щастливо. Но знаците на щастие могат да бъдат по-трудни за разбиране. Особено през първия месец, защото бебетата започват да се усмихват чак след това.

Само се взира във вас

Това е добър знак. Бебето може да е още малко, за да показва положителни емоции, но ако ви гледа спокойно, когато му говорите, значи е доволно. Гласът ви и лицето ви го успокояват.

Как се държи, когато го държите на ръце

От 0 до 3 месеца бебето може да изрази щастие само като стои спокойно в ръцете ви. Ако отговаряте на нуждите му, когато плаче и е неспокойно, вземете го на ръце и ако то стои спокойно, без да извръща гърба си назад, значи му е добре.

Усмивката

От 1 до 3 месец бебетата започват да се усмихват умишлено. Ако преди това ви се е струвало, че виждате усмивка на лицето на бебето, тя е била по-скоро като рефлекс, като изпускане на газ. След първия месец бебето започва да се усмихва, когато му е хубаво и весело.

Смях

От 3 до 6 месеца бебетата се научават да се смеят с глас и това е най-добрият начин да изразят щастието си.

Първи наченки на говор

От 4 до 7 месец децата започват да говорят на бебешки. Макар да не разбират всичко, което им говорите, те усещат интонацията ви. Когато проявяват по-голям интерес към нещо, те започват по-ускорено да говорят на бебешки.

Истинска комедия

След първата година децата придобиват чувство за хумор. И за да ви накарат да се разсмеете, ще правят какви ли не дивотии. Ще си слагат памперс на главата и ще му казват "шапка" или ще говорят, залепили чаша за устата си. И може би най-смешното нещо ще е татко да се опитва да обуе обувките на малката си дъщеря.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ