Защо изневерих на половинката си?

29.07.2019, 15:00

Душевни излияния на прегрешили мъже и жени

   
 
Защо изневерих на половинката си?

Изневярата е нещо ужасно и едва ли на света има достатъчно уважителна причина това да се случи. Голяма част от хората, които някога са изневерили на партньорите си, след това искрено съжаляват за това. Но за жалост времето не може да се върне назад и те си остават само със съжалението...

Ето какво споделят в Reddit няколко прегрешили:

Постъпих като първия глупак. Бях на път да се срещна с настоящата си приятелка. Но срещнах едно момиче, с което имахме споделени чувства преди време. Няколко напитки по-късно се озовах приклещен към стената с нея. На следващия ден се разделих с приятелката си. Но онова момиче не напусна гаджето си. И така се наложи просто да продължа напред. В момента имам невероятна съпруга и животът ми е страхотен, но мисълта за тази глупост, която сътворих ще ме преследва цял живот.

Бях млад и глупав. По-точно казано - типичен гимназист. Не си давах сметка колко много ще нараня тогавашната си половинка. Гледайки на тази случка като възрастен и помъдрял човек, определено ще съжалявам цял живот.

Други пък изневеряват за отмъщение:

Изневерих на жена си, защото тя първа го направи. Срещнах една жена, която имаше силно желание за сексуална авантюра и нещата се случиха. Това ми помогна да осъзная, че между мен и жена ми има сериозен проблем , който отдавна се е зародил във връзката ни. Мислех си, че като ѝ го върна ще сме равни и ще мога да преодолея предателството ѝ. Но в крайна сметка връзката ни отдавна е била пред разпад, просто не сме го осъзнавали по-рано.

Не всяка изневяра обаче е физическа. Някои мъже споделят и за емоционални отношения, които са имали с друг човек. Именно този тип изневяра е способен наистина да разруши една връзка.

Гледах напълно реално на нещата, когато ми се случеше подобно нещо с някоя жена и прекъсвах отношенията навреме. Но имах един случай, в който не можех просто да спра. Тогава реших да бъда откровен с жена си и И споделих всичко. Тя от своя страна пък сподели, че "по-добре да ѝ бях изневерил наистина”.  Според някои хора, това не беше изневяра, защото в нея не е имало нищ физическо. Но, повярвайте ми, усещах болката на жена ми всеки път, когато разговаряхме и изпитвах вина всеки път, в който се сещах за деянието си.

Има и донякъде комини случаи, които се създават от липсата на комуникация между двама души. Именно такава е и следващата изповед, този път от жена.

Мислех, че сме скъсали окончателно. А той пък решил, че просто сме си взели почивка и няма да се виждаме с други хора. Представете си само изражението му, когато видя, че имам нова връзка с друг мъж. Изневярата ми не е била умишлена, но това не пречи да се чувствам кофти и да изпитвам вина за случилото се.

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ