Епопея на тъпотата: Селски пръчки от Великобритания

01.09.2015, 12:20

Глупостта родина няма

   
 
Епопея на тъпотата: Селски пръчки от Великобритания

Мъдростта, че крушата не пада по-далеч от дървото винаги ме е дразнела леко. Може би защото по подразбиране не се дава шанс на децата да се "изкоренят" и леко да се отдалечат от сянката на родителите си. Така или иначе, до ден днешен се убеждавам, че фразата е напълно вярна и за добро, и за лошо.

Ако приемем за нормално родителите да са тези, които само насочват своите деца, за да им помогнат да намерят своя път, то аномалията е, когато майката или бащата така се вкопчват в детето си, че са склонни да се съгласят на всичко, да направят всичко, да допускат крайни компромиси, само и само да не разочароват отрочето си.

1559432

Днес ще ви разкажа една история, която е колкото абсурдна, толкова и тъжна. Става дума за майка и дъщеря от Великобритания, чийто живот според мен е унищожен. И ако не ми пука за майката, защото по-скоро смятам, че е за затвора, то за дъщеря ѝ ми е мъчно.

Джорджина Кларк на 38 години и 20-годишната ѝ дъщеря Кайла Морис са обсебени от идеята да приличат на телевизионната бамбина Кати Прайс, "защото е перфектна". Още в училище отраканата Кайла много иска да увеличи гърдите си. Майка ѝ веднага се съгласява, само че и двете знаят, че за операция трябват пари. Затова, когато става на 17 години, Кайла започва работа в стриптийз бар. Не след дълго си "хваща" чичко-паричко... и паричният поток тръгва, а с него и пластичният. "Нямам нищо против дъщеря ми да си има "чичко-паричко" и да се съблича, щом го прави, за да финансира операциите си.", споделя гордата майчица.

1559431

Ако визуално двете приличат на гримирани мекици с обилна глазура, то интелектуално едва ли биха могли да достигнат високото мисловно ниво на мекицата. От нея поне има смисъл. Иначе двенките мечтаят заедно да си уголемят още гърдите, защото така и така правят почти всичко заедно - гримират се, лакират се, хилят се.

"Ние изживяваме мечтата си" казва майката-героиня, а празният поглед на щерка ѝ е безспорното потвърждение на думите ѝ. И ако поводът на падението им е да приличат визуално на Кати Прайс, то в основата е най-откровената им тъпота. Или може би е по-правилно да кажа тъпотата на майката, която безмилостно е повлякла и невинната си дъщеря.

1559428

Впрочем, такива "куклички" живеят и на "бяло-зелено-червена" територия. Техният идеал може да е всяка популярна жена - фолк певачка, манекенка или просто "известна" мацка. Няма никакво значение. Значимото е, че всеки ден получаваме доказателства за това, че хорската простотия и тъпотия няма родина, няма националност и география. Ако си глупав, дори и да живееш в двора на кралица Елизабет II, тъпотията ти ще избие, при това на видно място.

Следващия път, когато някой ми каже, че "това само в България" може да го има, ще му покажа тези две прекрасници. Те ми донесоха успокоение. Искрено. А и за пореден път потвърдиха приказката, че "крушата не пада по-далеч от дървото", особено ако дървото не ѝ дава грам шанс дори да се търколи малко напред. Мирише ми на изгнили плодове.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ